Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velike štete

Požegu zadesilo jako nevrijeme: Građani bijesni na Hrvatske vode

Foto: pozega.eu
1/18
02.06.2019.
u 18:04

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a za sada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela grada

Tijekom nedjeljnog popodneva obilna kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolinu stižu pritužbe građana o (ne)efikasnosti nadležnih službi – prvenstveno Hrvatskih voda.

- Sve nam je poplavljeno, bili smo u Hrvatskim vodama, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili – požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice.

Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda sa Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

Foto: pozega.eu

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a za sada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela grada.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.

Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.

Ključne riječi

Komentara 13

KR
krnjeli47
18:49 02.06.2019.

Hrvatske vode to vam je Hr . mafija pod pokroviteljskom države .

DO
Dotepenec
20:00 02.06.2019.

Zašto bijesni. Bitno je da se plaća a od 90-te nisu vode ništa napravile.

EL
elkomadante
19:42 02.06.2019.

hoće odgovorni odgovarati kazneno i imovinski ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije