Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Požegu zadesilo jako nevrijeme: Građani bijesni na Hrvatske vode

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a za sada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela grada
02. lipnja 2019. u 18:04 13 komentara 6061 prikaza
Foto: pozega.eu
Pogledajte galeriju 1/18

Tijekom nedjeljnog popodneva obilna kiša u više je navrata zahvatila Požegu i okolinu stižu pritužbe građana o (ne)efikasnosti nadležnih službi – prvenstveno Hrvatskih voda.

Vrijeme "POLUDJELO VRIJEME" Već za 20 godina klima će se promijeniti: Vrijeme će biti ekstremnije, nestaju proljeće i jesen, čekaju nas oluje i tuča veličine jabuke

- Sve nam je poplavljeno, bili smo u Hrvatskim vodama, u nekoliko navrata smo se žalili, no praktički su nas izjurili iz ureda, te nakon našeg odlaska nisu ništa učinili – požalila nam se gospođa Franekić koja živi u ulici Vranduk na kućnom broju 67, točnije stotinjak metara južnije od Dubrovačke ulice.

Ona i više njenih susjeda su ogorčeni jer potok Vranduk plavi i nosi sve pred sobom. Tu se sručila i voda sa Komušanskog puta, te nosi drvlje, kamenje i zemlju u dvorišta, podrume i na kolnik. Tvrde da se ovo moglo očekivati jer na sve njihove zamolbe da se nešto poduzme nitko nije reagirao, a najviše prozivaju nadležne vodoprivredne službe tvrdeći da im redovno plaćaju doprinose svake godine.

 | Autor : pozega.eu Foto: pozega.eu

Voda im je ušla u podrumske prostorije i dvorišta, a za sada su jedino intervenirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Požege koji pomažu građanima tog dijela grada.

Mještani priručnim alatima pokušavaju sačuvati svoju imovinu i spasiti ono što se može jer kažu da su prepušteni sami sebi za vrijeme svake malo jače kiše. Problema ima i u drugim dijelovima grada posebno brdskim, a u nizinskom području dosta je poplavljenih podruma.

Nevrijeme Nevrijeme u Istri Muškarca udario grom, vatrogasci uklanjali srušena stabla i ispumpavali vodu

Ovog popodneva u Požegi je bilo i jake tuče veličine lješnjaka koja je nanijela štete na vrtove, voćnjake i nasade na poljoprivrednim površinama.

Objavila i video
TV voditeljici demolirali stan u Zagrebu: 'Vrata su nestala, mokraća na krevetu, prljavština... Strašno'
INA
INA
Razvijaju solarne elektrane, a planiraju i proizvodnju vodika kao pogonskog goriva
  • sicario22a:

    Hrvatske vode to vam je Hr . mafija pod pokroviteljskom države .

  • Dotepenec:

    Zašto bijesni. Bitno je da se plaća a od 90-te nisu vode ništa napravile.

  • elkomadante:

    hoće odgovorni odgovarati kazneno i imovinski ?