Naslovnica Vijesti Crna kronika

Požari suhe trave u Slavoniji sve bliži kućama

Danas u 11,05 sati vatra se sa zapaljenog polja proširila se na gostionicu u središtu Mikleuša
24. ožujka 2012. u 13:44 4 komentara 2 prikaza
pozar
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
Pogledajte galeriju 1/3

SLATINA - Vatrogasci Virovitičko-podravske županije ne pamte da je ikada bilo toliko požara kao u ožujku ove godine, a posljednji, koji se dogodio danas oko 11,05 sati u mjestu Mikleuš nedaleko Slatine, zamalo je progutao poslovni objekt i kuću u središtu sela.

-  Netko je zapalio korov, a onda se vatra proširila na bivšu gostionicu, zahvatila je plinske instalacije...Vatrogasci su došli za 5 minuta, pa je spriječena veća šteta, kažu susjedi koji su prvi primijetili vatru i pozvali vatrogasce. Bio je to odamdesetdrugi požar na području Virovitičko-podravske županije koji se dogodio od 1. ožujka do sada.

Policija i inspekcije prekršajno prijavili 23 palitelja 

- Vatra sve češće izmiče kontroli palitelja, pa je tako od 82 požara u 12 slučajeva požar zahvatio gospodarske objekte i obiteljske kuće, kaže Stjepan Venus, zapovjednik Županijske vatrogasne zajednice koji se i ovaj put našao na požarištu s vatrogascima. U 23 slučaja policija i nadležne inspekcije palitelje su prijavili nadležnom Državnom odvjetništvu, jer se nisu pridržavali propisanih zakonskih mjera, te su neodgovornim paljenjem korova prouzročili veću materijalnu štetu. Na sreću, u ovogodišnjim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba. 

Elipso

  • velikazmija:

    neće stati dok ne popale sve -- dali što priko drine gori -ne kako to ti požari imaju nacionalno obilježje gori hrvatska agresija na hrvatsku opasna desnica hrvatske a četnici kolo vode --

  • velikazmija:

    u 24 dana -82 požara jeli to moguće---- da je slučajno neki nemar ---ma kome se to može prodati --

  • liburnik:

    Nacimitomani svagdje vide četnika. Moj nono je svako proljeće ovako na brzinu maknuo guste grmove divljih kupina .......u doba bez klimatskih promjena kada si mogao kontrolirati razvoj ognja. Kako je Slavonija na putu pretvaranja u suhu stepu nije više uputno ... prikaži još!o paliti oganj na otvorenom prostore ako se njegov razvoj ne može spriječiti......