Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KUĆE NISU UGROŽENE

Požar u Žrnovici kod Splita, vatrogasci ne mogu do njega jer je riječ o minski sumnjivom području

Dalmacija danas
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.06.2022.
u 23:43

Stanovnici Privora, žrnovačkog naselja na obroncima Mosora, govor da se požar polako širi prema sjevernoj strani.

Večeras je buknuo požar šumi u Žrnovnici kod Splita, na području brda Drognjuš, iznad tamošnje osnovne škole. 

Prema požarištu u Žrnovnici upućene su i vatrogasne snage JVP-a i DVD- Split no vatrogasci ne ulaze u požarište jer je riječ o minski sumnjivom području nego su  došli do ograde koja okružuje vojnu bazu, piše Dalmacija danas. 

Stanovnici Privora, žrnovačkog naselja na obroncima Mosora, govor da se požar polako širi prema sjevernoj strani.

Dobra je vijest da na požarištu nema značajnog vjetra, a radi se o višestruko opožarenom području u kojemu gore trava, nisko raslinje i nešto mlade borovine.

Na terenu je 17 vatrogasaca sa šest vozila iz DVD Žrnovnica, DVD Split i Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita.  Dojava o požaru vatrogascima je stigla oko 21.20 sati, a gori na lokaciji Drognjuš privor.

Kako ističu vatrogasci, kuće najbliže raketnoj bazi nisu ugrožene. Dodaju da bi  u vezi s podacima o miniranom području uskoro trebali stupiti u kontakt s Vojnom policijom,  kako bi što prije lokalizirali požar.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
baillbe
01:02 17.06.2022.

Nije kod Splita, nego u Splitu, jer je Žrnovnica naselje grada Splita. Nije centar grada samo Split, dajte novinari prije objave malo se informirajte. I nije sumnjivo minirano, nego jest minirano očigledno kad se vatrogasci ne mogu približiti, a ne smije se javno reci jer se lova trošila na druge stvari. I najvažnije niste naveli da je požar namjeran, te da su mještani naselja vidjeli signalnu raketu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije