Naslovnica Vijesti Svijet

Autobus planuo u tunelu: Splitski učenici vraćali se sa skijanja

Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.
12. siječnja 2019. u 20:16 21 komentara 13091 prikaza
Foto: Screenshot/YouTube

Autobus sa srednjoškolcima iz Splita u subotu poslijepodne zapalio se u tunelu u Švicarskoj, no iako je vozilo potpuno izgorjelo nije bilo ozlijeđenih, doznaje se od voditelja puta i Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Ilustracija Zagrebačke registracije Još uvijek nepoznat identitet vozača Opela koji je izgorio kod Banje Luke

Autobus s 52 putnika vraćao se sa skijanja kad se zapalio u vožnji u blizini švicarsko-francuske granice, ali su putnici na vrijeme evakuirani pa nitko nije ozlijeđen, rekao je Hini voditelj puta Gordan Drašinac.

Motor se zapalio iznenada, nakon čega su putnici, zahvaljujući munjevitoj reakciji vozača na vrijeme napustili vozilo, dodao je Drašinac.

Među 52 putnika u autobusu hrvatskog prijevoznika Autotrans po njegovim riječima bilo je 48 učenika.

Video: YouTube/Dalmatinski portal

Autobus je u cijelosti izgorio, a od vatre je spašeno 80-ak posto prtljage, kazao je Drašinac.

Kazao je da su švicarski vatrogasci i predstavnici Crvenog križa intervenirali desetak minuta nakon nesreće, a na teren su izašli i pripadnici policije.

O svemu je odmah upoznato i veleposlanstvo Hrvatske u Švicarskoj koje se angažiralo u pružanju pomoći.

Srednjoškolci su se vraćali u Hrvatsku sa zabavno-skijaškog programa koji je trajao od 4. siječnja, objavili su hrvatski lokalni mediji pozivajući se na roditelje putnika. 

U autobus su bili splitski učenici iz MIOC-a od kojih su nekima izgorjele stvari pa im je hrvatsko Veleposlanstvo u Švicarskoj izdalo zamjenske dokumente, doznaje se od Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP)

MVEP dodaje da su učenici švicarskim zamjenskim autobusom krenuli prema Milanu gdje će ih preuzeti hrvatski prijevoznik.

Autobus se zapalio oko 13,10 sati u tunelu Schallberg u mjestu Ried-Brigue, objavila je na Twitteru policija kantona Valais. Dodala je da je oštećen zid tunela i da je promet zatvoren, prenio je švicarski dnevnik Le Matin u digitalnom izdanju.

Vijest o požaru hrvatskog putničkog autobusa prenio je i  švicarski portal 20min koji napominje da su 52 putnika izašla iz vozila i napustila mjesto nesreće, a procjenjuje se da će materijalna šteta velika koja će biti poznata nakon što se istragom utvrdi šteta na infrastrukturi.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • migaaa:

  Hvala dragome Bogu da niko nije stradao

 • Avatar obrezani-hassan
  obrezani-hassan:

  krasno,zimi nam gore autobusi a ljeti šume

 • stomiovotreba:

  Hvala Bogu sto to nije pravi tunel probijen kroz planinu, nego zastita od lavina koja je otvorena sa jedne strane.