Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evakuiraju stanovnike

Veliki požar u skladištu streljiva u Ukrajini, zatvoren je zračni prostor

pšožar Ukrajina
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
27.09.2017.
u 07:13

Požar je potaknuo niz eksplozija topničkih granata u tom skladištu, 20-ak km udaljenom od područnog centra Vinnicje

U skladištu streljiva na zapadu Ukrajine buknuo je požar, priopćile su vlasti u utorak kasno navečer, naredivši zatvaranje zračnog prostora u krugu od 50 km i evakuaciju stanovništva.

Požar je potaknuo niz eksplozija topničkih granata u tom skladištu, 20-ak km udaljenom od područnog centra Vinnicje (370.000 stanovnika), rekao je glasnogovornik policije Jaroslav Trakalo, a prenosi Ukrajinska Pravda na svojoj mrežnoj stranici.

Počela je evakuacija mjesta Kalinivke, gdje je skladište, i nekoliko obližnjih sela, priopćila je ukrajinska policija.

"Zračni prostor je zatvoren u krugu 50 km oko zone požara", objavio je pak na Facebooku Jurij Lavrenjuk, pomoćnik ukrajinskog ministra za infrastrukturu.

To je jedno od najvećih skladišta u zemlji, pišu ukrajinska glasila.

Golemi požar koji je u ožujku buknuo u skladištu oružja i streljiva u Balakliji, u okolici Harkiva, blizu pobunjenog istoka Ukrajine,  potaknuo je također serijske eksplozije koje su trajale više dana, pri čemu je jedna osoba poginula.

U Ukrajini traje krvav oružani sukob s proruskim pobunjenicima u kojemu je više od 10.000 ljudi poginulo od njegova izbijanja u travnju 2014.

pšožar Ukrajina
1/22

Komentara 35

Avatar lvan12
lvan12
08:14 27.09.2017.

To će ih sigurno uvjeriti da sada moraju kupiti novo američko oružje... Na kredit naravno. A usput se mogu i Rusi okriviti za sabotažu!

SJ
Sve je uzalud
08:33 27.09.2017.

.........kad je Globalizacija preuzela Hrvatsku velikom je brzinom razoružavala Hrvatsku i oduzimala joj je vojnu snagu na način da su kao slučajno eksplodirala skladišta streljiva i municije pokraj Sesveta, Knina itd..............akcija vrati oružije imala jer istu svrhu razoružavanje........................ stoga i ovo u Ukrajini je isto oduzimanje vojne moći da u nekoj budućnosti neće imati snagu se suprostaviti Globalizaciji................to su Rusi znali i sa potpunim pravom odcijepili Kremlj........................a konji nastavljaju njištati jer samo to znaju..........................kad neznaju o čemu se u Ukrajini radi..................................Putin davaj.........Davaj Putin...................

DU
Deleted user
07:51 27.09.2017.

Ode kvragu američka pomoć.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije