Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki požar

MUP: U Oroslavju ne postoji opasnost za stanovništvo od ionizirajućeg zračenja

MUP Oroslavje
Foto: MUP
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.12.2022.
u 15:56

Osam vatrogasnih postrojbi sudjelovalo je u gašenju požara na objektu trgovine u Oroslavju u noći s četvrtak na petak

Uslijed požara koji je izbio u četvrtak na krovištu poslovnog objekta u Oroslavju, došlo je do urušavanja radioaktivnog gromobrana. Odmah po dojavi, na lokaciju je upućen djelatnik Inspekcije za radiološku i nuklearnu sigurnost Ravnateljstva civilne zaštite kako bi izvršio mjerenje brzine zračenja, izvijestio je MUP.

Mjerenjima na lokaciji utvrđene su povišene brzine zračenja unutar objekta te su vatrogascima dane upute za siguran pristup za gašenje požara. Inspektor je utvrdio kako ne postoji opasnost za stanovništvo od ionizirajućeg zračenja. Daljnje mjere poduzimat će se kad požar bude u potpunosti ugašen, dodaju u MUP-u.

Osam vatrogasnih postrojbi sudjelovalo je u gašenju požara na objektu trgovine u Oroslavju u noći s četvrtak na petak, a za sada nema informacija da je netko stradao, potvrđeno je u petak  Hini iz Policijske uprave krapinsko-zagorske. - Do požara je došlo na krovnoj konstrukciji i potkrovlju objekta trgovine u Oroslavju u 21,30 sati, a do 1.40 sati osam vatrogasnih postrojbi gasilo je požar - navode iz policije.

Zbog sigurnosti i velike temperature županijska cesta ŽC2917 bila je zatvorena za promet do 4,40 sati. Radi obima požara, kao i još uvijek visokih temperatura na objektu koji je gorio, mjesto događaja osigurava se dežurstvom vatrogasnih postrojbi.

Zasada nema informacija o ozlijeđenim osobama. Očevid o uzrocima požara bit će  tijekom popodneva, najavljeno je.

- Požar je, rekli smo, zatečen u razbuktaloj fazi, u toj fazi je zapravo sada prigušen, požar još uvijek traje, na požaru imamo aktivno preko 50 vatrogasaca iz Grada Oroslavja, Grada Zaboka i susjednih općina. Ono što je važno reći, imamo dvije auto ljestve i jednu auto platformu tako da ga pokušavamo locirati na najgornjoj etaži i da zaustavimo njegovo daljnje napredovanje, rekao je Marijan Lovrenčić, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ-a, za HRT.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije