Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA OPASNOSTI OD ŠIRENJA

Požar u Zadru lokaliziran, zapovjednik JVP: Vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć

Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/11
15.06.2021.
u 19:07

Policijski očevid započet će tek kad vatrogasci napuste požarište, a na terenu ih je trenutačno 25

Požar koji je u utorak oko 11.30 buknuo na Narodnom trgu, u središtu Zadra, lokaliziran je i nema opasnosti od širenja vatre, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

"Borba s plamenom trajala je više od pet sati. Nema opasnosti od širenja vatre, a vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć. Moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, ulaze u tzv. sendviče između zgrada i krovova. Negdje ima staklenih ploča, negdje izolacije od staklene vune i sve se to mora ukloniti. Trenutačno se uklanja krov, ima greda koje još tinjaju i to se sve mora ugasiti", rekao je Šoša Hini.

Požar je, pojasnio je, izbio u jednom od stanova u zgradi iz 14. stoljeća i potom se proširio na nekoliko drugih te na poslovne prostore. 

Policijski očevid započet će tek kad vatrogasci napuste požarište, a na terenu ih je trenutačno 25.

1/9

Zadarski vatrogasci kazali su nam kako su dojavu o požaru dobili u 11:15 i da je na teren poslano više vozila i vatrogasaca. 

Zapovjednik Javnih vatrogasnih postrojbi Željko Šoša kazao je ranije za Hrvatski radio Zadar da gore dva-tri stana i potkrovlje stare zgrade. 

– Mislim da smo požar zaustavili kako ne bi išlo dalje jer je praktički cijeli poluotok jedna požarna zona. S obzirom na to da su podovi i stropovi drveni, tu je i trstika, sve je suho kao barut, stare su zgrade, i vatra prolazi kroz to... Pokušat ćemo gasiti, ako treba i razbijati potkrovlje kako bi se moglo ući između žbuke i drvenih greda da bismo sve ugasili. Ovdje će se sigurno cijeli dan i cijelu noć gasiti te grede, a ne može se do njih doći – rekao je Šoša. Stanovnici zgrada su evakuirani.

– Oni su sami pobjegli prije nego što smo mi došli, sami su se izvukli, otišli, nije bilo opasnosti, tim više što je gorjelo na višim katovima. Niži katovi ostali su praktički čitavi – rekao je Šoša.

- Trebalo bi presjeći grede, a ako presječemo grede pada čitava zgrada jer sve stoji na tim gredama.  Krov na zgradi koja je prva buknula se urušio. No na žalost to ne možemo zvati zgradom već se radi o sklopu zgrada koje su spojene, sa stotinjak, dvjesto stanova, kazao je Šoša te upozorio da je u opasnosti cijeli poluotok za Zadarski.hr. 

- Stajao sam jedno 10 metara od zgrade i odjednom sam vidio da je vatra izbila kroz prozore. Uzeo sam vatrogasni aparat, ali se unutra nije moglo ući jer je bio jaki dim pa smo nazvali vatrogasce koji su jako brzo došli, kazao je jedan od očevidaca požara. 

Uzrok požara nije poznat. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar duje912
duje912
09:14 16.06.2021.

to je to - minist. kulture te straćare tretia kao kult. dobro...a vijeli smo kakva su prijetnja i nakon potresa n baniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije