Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJU EVAKUACIJE

Požar na jugu Turske: Preminula jedna osoba, 10 ljudi ostalo zarobljeno

Požar u Turskoj
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
29.07.2021.
u 11:50

Uz visoke temperature i jake vjetrove, požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susjednih sela

Jedna je osoba poginula, a 10 je zarobljeno u šumskom požaru već drugi dan na jugu Turske, rekao je ministar poljoprivrede Bekir Pakdemirli, dok se nastavlja operacija spašavanja i gašenja vatre. 

Uz visoke temperature i jake vjetrove, požar se proširio oko grada Manavgata, 75 kilometara istočno od turističkog odredišta Antalije i susjednih sela.

Pakdemirli je rekao da je 82-godišnji čovjek pronađen mrtav za vrijeme evakuacije okruga Kepezbeleni, 16 kilometara sjeveroistočno od Manavgata, te da je 10 ljudi ostalo zarobljeno požarom na obližnjoj brani Oymapinar.

Prema njima su upućene ekipe za spašavanje.

Vlasti su evakuirale 18 sela i okruga u Antaliji, a 16 sela je evakuirano u susjednim pokrajinama Adana i Mersin, dodao je.

Televizijske snimke pokazale su spaljene stambene kuće i ljude koji bježe preko polja, dok se vatrogasci uz pomoć helikoptera bore protiv požara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije