Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Požar na brodici u betinskom brodogradilištu. Zbog goriva gašenje je bilo otežano

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije
07. srpnja 2019. u 11:14 3 komentara 549 prikaza
Požar na Murteru
Foto: Vatrogasci - Oni su naši Heroji
Pogledajte galeriju 1/12

U brodogradilištu Betina, na otoku Murteru, u noći od subote na nedjelju izbio je požar na brodici, kojeg su ubrzo ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe, na plovilu nije bilo nikoga i nitko nije ozlijeđen, priopćeno je u nedjelju iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Vrpolje: Vatrogasno vozilo sletilo s ceste Požar u Vrpolju Vatrogascima ukrali gorivo pa im vozilo sletjelo s ceste: 'Ni ovo nas neće obeshrabriti'

Dojava o požaru stigla je oko 1,45 sat u MRCC Rijeka, o čemu je obaviještena nadležna Lučka kapetanija Šibenik, a na intervenciju su odmah otišli pripadnici JVP-a i  nadležne Policijske postaje.

 

Nakon gašenja požara vatrogasci su postavili plutajuće brane uokolo opožarene brodice.

Prema prvim rezultatima očevida, kojeg su proveli službenici šibenske Lučke kapetanije, požar je iz za sada neutvrđenog razloga izbio na drvenoj jedrilici, imena 'Georgia 2', dužine 20 metara čiji je vlasnik G.M., državljanin Austrije. Nadgrađe jedrilice najvećim dijelom je opožareno, dok je trup relativno neoštećen jer je bio u moru.

 

 

Tijekom požara na brodici nije bilo nikoga, ali je gašenje bilo otežano, jer je u brodskim spremnicima preostalo pogonskoga goriva. S obzirom da je brodica cijelo vrijeme boravila na pokretnome lučkom liftu, i on je također djelomično oštećen u požaru.

Točni uzroci nesreće i razina štete utvrdit će se daljnjom istragom Lučke kapetanije Šibenik.

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • inox14:

    Nije škver Betina u mjestu Betina nego škver Vinici u mjestu Murter. Bilo bi poželjno provjeriti prije pisanja

  • ObrenM:

    Sigurno je bila osigurana.