Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Požar kod Gospića: 'Sve je zadimljeno, plamen doseže do 50 metara'

Vatra je ušla u nedostupan teren što vatrogascima otežava intervenciju
07. ožujka 2021. u 21:33 4 komentara 5724 prikaza
Foto: 24sata

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Gospić i Gornja Ploča u oba smjera vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h zbog požara i dima uz autocestu, javio je večeras Hrvatski autoklub (HAK) koji poziva vozače na dodatan oprez.

- U jednom trenu vatra je bila jako blizu autoceste, na strani smjera prema Zagrebu. Sve je zadimljeno, vozači bi trebali ugasiti klimu u autu. Plamen doseže do 50 metara - kazao je svjedok za 24sata, dodajući kako se vatra proširila na sigurno dva do tri kilometra duž autoceste.

HAK dodatno upozorava i da je zbog niskih temperatura tijekom noći je moguća poledica na cestama u unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

 

Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • prokurator:

    pali ekipa suho granje... bem ti paljenje. policiju poslat u istragu, počinitelju 30.000 kuna kazne, pa više neće bit požara u ovo doba.

  • pole:

    Zašto ljudi pale korov po vjetru ili kad je veliki tlak zraka, pa se sve zadimi... Danas na svakom mobitelu vidiš kakvo će biti vrijeme, ako već nemaju termometar kod kuće (koji mjeri i tlak zraka)

  • Deleted user:

    Taj požar ponavlja se u ovo vrijeme već dugi niz godina.Suha trava namjerno se pali,radi podmlađivanja vegetacije.Počinioci su najvjerovatnije više,manje poznati. Treba ustanoviti čija stoka tamo pase,čiji su tereni i slično. Ovo je opasno,brzine su velike,naglo se uleti u neprozirni ... prikaži još!i oblak dima.... Bilo je prometnih nesreća i sa smrtnim posljedicama. Zašto se to godinama ponavlja?