Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spaljena zemlja
Povratak na članak

'Da je nać onog ko je to napravija i uvalit ga u vatru...'

Filip Marković gotovo je ostao bez kuće, a izgorjelo mu je stotinjak stabala maslina

Komentari 59

BE
BeroII
22:13 18.07.2017.

Uvaliti ga u vatru, nije nikakvo rješenje. Naime, to je brzo gotovo i nije adekvatno kažnjen za svoja nedjela. Potrebno je da kazna traje satima, da je izuzetno bolna ali da je krajnji rezultat isti kao i da je pao u aktivnu visoku peć. I po mogućnosti da je sve to slučajno snimljeno kako bi se moglo dati u televizijsku razmjenu kako bi potencijalni piromani znali što ih čeka.

VL
NA
narcis660
22:17 18.07.2017.

Jednoatavno receno u dvije recenice :BRAVO KRALJEVI VATROGASCI BOG NEKA VAS CUVA .a druga je NEPONOVILO SE NIKOME I NIKADA.toliko o svemu.

VL
HL
HV_LAKI102
23:04 18.07.2017.

Od prvog lipnja izbio 91 pozar,kanaderi su u zraku bili 700 sati puta 10000eura po satu a to vam je SEDAM MILIONA EURA za 45 dana.Samo budali nije jasno kome su u interesu ovi pozari.Pozari su postali unosan biznis,95% suu namjerno podmetnuti a samo 5% pozara su prouzrokovale munje,iskre i slucajnom nepaznjom.Kontrolu nad citavom teritorijom Jadrana mora preuzeti Hrvatska vojska i to ce joj biti kao borbeni zadatak u miru.Ja vam garantujem da nece izbiti vise od pet pozara na citavu godinu a i oni ce biti ugaseni za dva sata.Gasenje pozara kanaderima i traktorima mora pod hitno prijeci u nadleznost Hrvatske Vojske inace ce nam izgoriti citava Hrvatska i BiH.Jos jednom cu ponoviti;Gasenje pozara iz zraka kanaderima,traktorima mora biti u rukama Hrvatske Vojske i ovaj problem ce biti rijesen....Vjerujem da ce nasa Predsjednica i ministar Krsticevic sa vladom RH problem pozara rijesiti za kratko vrijeme,i da ce se razotkriti pozarna mafija koja organizira paljevine bas kad krene bura, da bi se sto vise ostalo u zraku i kasiralo na tudim mukama.Sto se tice policije njih netreba mjesati u ovaj posao jer oni su ispolitizirani i korumpirani.Kad je na vlasti SDP stite crvene i napadaju na Hrvatske Branitelje i invalide,a kad je HDZ na vlasti primire se i ukulture a cim dode do promjene vlasti,opet sve postarom.....Pozari su malo splasnuli,jedni u suzama za izgubljenim kucama,maslenicima,autima a drugi broje pare i pripremaju se za novu zetvu eura jer tek je sredina srpnja....ZHS!!

VL
DU
Deleted user
22:36 18.07.2017.

cisto sumnjam..da je nas covik..zapalia gradele i peka kil teletine..to su bili teroristi i bice ih jos i vise..

VL
DU
Deleted user
22:35 18.07.2017.

postoji bezbroj nacina..prvi i najvazniji je..pocet od vrtica..i ucit dicu..kako "uocavati i prijavljivati..sumnjive jude i njihova djela....bilo di i bilo kad.." pa makar i falsa..e to je jedini nacin odbrane i digniteta..sebe ..naroda i drzave..pa vi pivajte borbene..

VL
KA
Karizma
21:47 18.07.2017.

Uvijek je kriv netko drugi.Zakazao je nadzor i nepoznavanje specificnosti prostora Splita i okolice.Split je veliki propuh i treba odmah reagirati i gasiti.Najbolji nacin je da vojska kontrolira cijeli taj prostor i odmah reagira kod bilo kakvg oblika vatre i dima.Osloniti se na te vatrogasne povjerenike je ludost jer kod njih nema niti discipline niti odgovornosti.Da se nije malo kasno ukljucila vojska pozar bi se prenio na grad i bila bi katastrofa.Zato samo disciplinirani nadzor i brza reakcija

VL
Avatar TheJack
TheJack
00:44 19.07.2017.

Ako idemo teorijom zavjere, moramo razmisliti tko je tak koji bi se od paljevine ovakovih razmijera okoristio? Zloceste srbe koji bi to uradili samo zato da napakoste hrvatima ne treba iskljuciti, ali je malo vjerojatno. Motiv je idotski, dobit malena, a zaprijecena kazna golema. No idiota u nas ne nedostaje. Desnicari, ne u izravnoj sprezi sa vlasti, ali bliski istoj? Vjerojatnije od srbalja, no ipak ne dovoljno. Vrolo je ne vjerojatno da ce policija, cak i kada (ako) istragom utvrdi namjerno podmetanje pozara, ikada locirati pocinitelje, sto zbog ne sposobnosti, a sto zbog zida u koji ce udariti, jer sam pocinitelj nije bitan, no je bitan nalogodavac. Glede toga valjalo bi upratiti tko ce u slijedecim godinama investirati u kupnju imanja i zemljista na devastiranim podrucjima, kao i tko ce dobiti poslove sanacije istih. Vjerujem da ima, i postenih policjaca, kao i postenih novinara, pa gospodo izol'te. Netko je dao prijedlog da vosjksa uzme taj problem pod svoju ratno-mirnodobsku aktivnost, sto je vise nego odlicna ideja. Mogucnost manipulacije minimalna, kao i mogucnost korupcije, no o tome se pita Cowlinda i Sabor, ap znamo i odgovor, tj. izlike zasto to nije dobra ideja.

VL
MI
mihaljevac
22:27 18.07.2017.

Možda su to napravili oni Bugari, ona mafija kojima je Torcida zapalila BMW....dali si dečki truda, iznajmili auto i ...

VL
Avatar MENSA
MENSA
07:39 19.07.2017.

Ma i pacijentima iz Vrapča je jasno da su požari podmetnuti i treba prestati filozofirati nego treba nabaviti dronove i angažirati policiju (a ako treba i vojsku) za sustavnu kontrolu terena pa će problem nestati u času!

VL
DU
Deleted user
23:49 18.07.2017.

Pa opcine nisu bile spremne za jače požare. Pa to je zadatak svake županije pripremiti se za ljeto.. To je kao kad poplava sruši branu pa je iduće godine nitko ne oporavlja i ojačava. Sume bi se morale planski sjeci tako da se požar teze širi. A ne bura je kriva. Ili neki piromani. Puna usta gluposti kod vlade i odgovornih za spremnost protupožarne zaštite. U svakom slučaju požari su za sigurnost zemlje veća opasnost nego vanjski neprijatelj. Zato umjesto borbenih zrakoplova nabavite protupožarnu opremu. Jer iduće godine je neprijatelj opet tu.

VL
Avatar ivek
ivek
22:53 18.07.2017.

ovak je bilo davno,,,do 1990. srbadija je redovno palila dalmaciju i zagoru cak i otoke.....polslje domovinskog rata i zabarane srbai da dolaze u HRvasku..uopce nije bilo pozara il jako malo...ovg ljeta srbaija je aktivna.....

VL
BR
brojevi
08:25 19.07.2017.

Vjerujem da NATO raspolaže satelitskim snimkama početka i tijeka požara iz kojih bi se mogao isčitati uzrok nemilih događaja. Večina vjeruje, među kojima i moja malenkost, da je rijeć o diverziji koja se desetlječima ponavlja. Nije mi jasno zašto se se pri DUSZ ili OS-a ne osnuje stalna specijalna jedinica sa potrebnim znanjem i opremom za kontrolu, odvračanje i izviđanje tog područja i tako smanji mogučnost izbijanja vatrene stihihje.

VL
DI
Diesel
08:36 19.07.2017.

Pa eto, sad mozete besplatno prenamjenjivati sumsko i poljoprivredno zemljiste u gradjevinsko. Bravo!

VL
AR
Armagedon
09:07 19.07.2017.

Činjenica jest da treba bolje opremiti vatrogasne postrojbe i infrastrukturu, kao i zapovjednu koordinaciju poboljšati , ali je isto tako činjenica da netko pali dobar dio tih požara, bili to piromani, bolesnici ili zločesti pojedinci , stoga bi nadzor za vrijeme ljetnih žega trebao biti pojačan, a i ovi dronovi bi mogli poslužiti da se snima područja, pa bi se i takvi bolesnici koji to rade uhvatili i sankcionirali , i to strogo velikim zatvorskim kaznama .

VL
PR
prohujalo
02:12 19.07.2017.

Ajme meni te komunjare podmetnuli požar u Splitu,u Portugalu,u Crnoj Gori,u Francuskoj,u Kanadi, u SAD. Koliko li ih to samo ima. Tko im je platio prijevoz do Kanade???? To interesira Hrvate domoljube.

VL
Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
22:18 18.07.2017.

Svi misle da se radi o gostima, onim gostima koje je tako nazvala R.Tomasic. Ako je namjerno zapaljeno radi se o bolesnoj osobi, ma kakvi je ludi ideali vodili.

VL
PR
prajdali100
07:44 19.07.2017.

Moj Markovicu, nije jedan palio.Ovo je organizirano.TERORIZAM.A jos nikog nisu uhitili.Sluzbe totalno neefikasne.Trebaju nam macke koje znaju loviti miseve.

VL
DU
Deleted user
02:41 19.07.2017.

Odgovor je jasan. Zapalio je onaj, koji će tu gradit poslije promjene urbanističkog plana, u dogovoru sa onim koji taj plan bude mijenjao.

VL
GU
Gustirna
12:59 19.07.2017.

....a sto ako je njihov svastikar kojeg nikako da 'pronadju'...

VL
DH
dalibor.hren
10:34 19.07.2017.

To su napravili isti oni koji su nacrtali svastiku, isti oni koji vrijeđaju Janicu....

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.