Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatrena stihija

Uzrok požara kod Tučepa iskrenje na dalekovodu?

požar Tučepi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/17
19.06.2017.
u 19:33

Vatrenu stihiju u Makarskom primorju zaustavljalo je oko 350 vatrogasaca, 75 pripadnika Oružanih snaga i četiri kanadera.

Malo je reć da je bilo grubo... – bio je to jedini komentar vatrogasaca ispod fotografija buktinje koja se bila raširila Makarskim primorjem, točnije između Tučepa i Makarske, pa se s vatrenom stihijom danas hrvalo oko 350 vatrogasaca s područja Makarske te 75 pripadnika Oružanih snaga RH kojima su potpora iz zraka bila četiri kanadera.

Obišli požarište

Ministar obrane Damir Krstičević donio je odluku da će u pomoć gasiteljima priskočiti do 200 pripadnika Oružanih snaga. Iako nije potvrđeno, lokalno stanovništvo uvjereno je da je uzrok požara iskrenje dalekovoda, što po riječima mještana svake godine izazove pet-šest požara na tom području.

Požarište na Makarskom primorju danas je zajedno sa zapovjednikom Zapovjedno-operativnog središta OS RH brigadnim generalom Krešom Tuškanom, ravnateljem Državne uprave za zaštitu i spašavanje Draganom Lozančićem i glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem obišao i ministar Krstičević:

– Iznimno cijenim angažman i trud svih ljudi na terenu koji su danonoćno radili kako bi se situacija stavila pod kontrolu. Kroz sustav domovinske sigurnosti, sinergiju i kroz koordinirano djelovanje zajednički djelujemo 
kako bi se situacija što prije sanirala. Pripadnici naše protupožarne eskadrile u sinergiji s vatrogascima pravi su heroji na 
 koje naša Hrvatska može biti ponosna – istaknuo je ministar Krstičević.

Zatvorena cesta

Gasiteljima te mještanima Tučepa zahvala je stigla i iz Bluesun grupacije iz čijih je hotela, kao i iz privatnih apartmana, bilo evakuirano ukupno oko tisuću gostiju koji su se poslije vratili u svoj smještaj.

– Slika je jako nezgodna, jučer su evakuirani turisti iz hotela u Podgori, a noćas su evakuirani turisti iz tri hotela u Tučepima i tako, što se tiče turista, ružna slika odlazi u svijet – kazao je novoizabrani splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Hrvatski autoklub je danas izvještavao da je zbog požara za sav promet zatvorena cesta Makarska – Vrgorac, koja je otvorena oko 18.15 sati, a na Jadranskoj magistrali od Makarske do Tučepa  još uvijek se vozi uz ograničenje brzine.  

  

Komentara 7

PR
prajdali100
21:31 19.06.2017.

Ma daj pustite suplje price !!!! Iskrenje dalekovoda dvije noci u 2,30 sati !!! Pa tko u to moze povjerovati ?

DU
Deleted user
20:38 19.06.2017.

Molim i autoricu članka Marinu Borovac,da mi objasni zašto spominje tri puta SINERGIJU i što bi to trebalo značiti meni nepismenom.

SI
Sidro123
03:37 20.06.2017.

Iskrenje u obadva slučaja potpuno u isto vrijeme i to dvije noći zaredom u sitne ure. Mora da su se žice dogovorile i stavile budulicu...zanimljivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije