Naslovnica Vijesti Crna kronika

Požar u Tučepima gase kanaderi i vojska, evakuirani turisti i stanovnici

Ministar obrane Damir Krstičević, u dogovoru s premijerom Andrejem Plenkovićem, danas će obići požarom zahvaćeno područje.
19. lipnja 2017. u 10:41 25 komentara 16505 prikaza
Požar Tučepi
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Novi šumski požar koji je noćas oko 2,25 sati buknuo na predjelu zvanom Marasi između Tučepa i Makarske i dalje se širi prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina nedaleko Makarske, vatrogascima na terenu pomaže i kanader HRZ i PZO-a, uskoro u pomoć stiže i 150 pripadnika Oružanih snaga.

požar kuće obranjene Zaustavljeno širenje požara kod Podgore, gasili i kanaderi MORH-a

Odluku da se na požarište u Makarsko primorje upute pripadnici Oružanih snaga donio je ministar obrane Damir Krstičević koji je i osobno došao u Makarsku te se upoznato sa situacijom na terenu.

Na požarište kod Makarske iz vojarne „Kralj Zvonimir“ u Kninu upućeno je 50 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih Namjenski organiziranih snaga (PP NOS) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

U gašenju požara sudjeluju i četiri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH. U vojarni „Kralj Zvonimir“ u Kninu u pripravnosti je dodatnih 50 pripadnika OS RH iz sastava PP NOS HKoV-a, koji će se po potrebi uključiti u gašenje požara.

Na terenu je angažirano oko 350 vatrogasaca s makarskog područja.  

Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su do daljnjega smješteni u hotel Alga. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

Požar Tučepi
1 / 24
Požar Tučepi

Na državnoj cesti D8 koja je od noćas bila zatvorena za promet između Tučepa i Makarske, od 10:45 sati promet je normaliziran dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za promet.

Najgori požar u Portugalu zadnjih desetljeća 57 mrtvih U Portugalu neviđeni požar! Ljudi gorjeli u automobilima dok su bježali

U jučerašnjem velikom požaru kod Podgore kao i požaru što je buknuo kod Tučepa nitko nije ozlijeđen, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

[video: 20694 / ]

Direktor Bluesun Hotela Tučepi Kruno Šošić rekao je da su gosti evakuirani iz tri tučepska hotela smješteni u hotelu Alga. Turistima je, kaže, pružena potpuna ugostiteljska ponuda, bit će im organiziran dnevni i večernji program u hotelu, a njihov povratak u hotele očekuje se nakom saniranja požarište na zapadnom dijelu Tučepa.

Više od 200 vatrogasaca uspjelo je obraniti hotele i spriječiti da ih zahvati vatrena stihija.

 

Požarište je zajedno s ministrom obrane obišao i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i zapovjednik Operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan.

[video: 20696 / Požar u Tučepima] 'BILO JE INCIDENATA' Nakon katastrofe u Londonu otkrivamo kakva je situacija sa zagrebačkim neboderima 19.10.2014., Zagreb - Na sportskim terenima Zagrebackih otpadnih voda odrzano natjecanje vatrogasaca s podrucja grada Zagreba u znanju, spretnosti i izdrzljivosti vatrogasnih vjestina. Photo: Goran Jakus/PIXSELL gorila trava i makinje Požar oko splitskog kampusa zbog bure gasilo 18 vatrogasaca sa sedam vozila London, požar Policija potvrdila Najmanje 30 poginulih u požaru u Grenfell Toweru, još 12 unesrećenih kritično
 • Majur10:

  Kad se uhvate ti piromani,onda za kaznu svako izgoreno drvo,makiju i travčicu...trebaju vlastoručno posaditi...kad završe 10g robije im dodati.

 • prajdali100:

  Ma kakav piroman !!!!! Terorist,proklet bio nadite ga.Ili vise njih !!?

 • Avatar Feniks
  Feniks:

  Uhvatite piromana!!!