Naslovnica Vijesti Svijet

Povlači se američki ministar obrane Patrick Shanahan

Trump je rekao da će novi vršitelj dužnosti ministra obrane postati tajnik kopnene vojske Mark Esper
18. lipnja 2019. u 21:36 3 komentara 505 prikaza
Donald Trump i Patrick Shanahan
Foto: Reuters/PIXSELL

Vršitelj dužnosti američkog ministra obrane Patrick Shanahan neće postati predvodnik američkih oružanih snaga, objavio je u utorak predsjednik Donald Trump i stvorio neizvjesnost oko vodstva u Pentagonu u trenutku rastućih napetosti s Iranom. 

LGBT PROTEST PROTIV TRUMPA Youtuber kupio grad i preimenovao ga u Gay Hell

Odluka je donesena nakon napisa o nasilju u Shanahanovoj obitelji od prije devet godina.

The Washington Post objavio je da je njegov sin udario svoju majku, a njegovu bivšu ženu bejzbolskom palicom i ostavio ju onesviještenu u krvi, dok je USA Today objavio kako su i Shanahan i njegova bivša žena udarili jedno drugo. Navodni incidenti obiteljskog nasilja pojavili su se nakon što ga je FBI provjeravao uoči saslušanja u Senatu. 

Trump je rekao da će novi vršitelj dužnosti ministra obrane postati tajnik kopnene vojske Mark Esper. Esper je cijenjen u Pentagonu i smatrao se vodećim kandidatom za posao u slučaju nepotvrđivanja Shanahana. 

Donald Trump KAMPANJA POČELA Po drugi mandat s nikad jačim gospodarstvom

Do odluke je došlo zbog Shanahanove želje da provodi više vremena sa svojom obitelji, rekao je Trump i dodao da će se zbog toga produljiti ionako najduži period bez potvrđenog ministra obrane. Shanahan je najduže u američkoj povijesti bio samo vršitelj dužnosti ministra obrane, navode iz Pentagona. 

Kritičari su se već pitali je li Shanahan, bez potvrde Senata, imao moć suprotstaviti se Trumpu u slučaju različitih mišljenja o vojnoj strategiji, s obzirom da se njegova kandidatura mogla povući u bilo kojem trenutku. 

Bivši izvršni direktor Boeinga nije imao iskustva o pitanjima nacionalne sigurnosti nakon što ga je tadašnji ministar obrane Jim Mattis postavio za zamjenika. 

Donald Trump obrušio se na njih Obećano učinjeno: Trump zbog migranata smanjio pomoć Srednjoj Americi

Shanahan je postao vršitelj dužnosti nakon što je Mattis odstupio krajem 2018. zbog političkih neslaganja s Trumpom. 

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

 • @ploto@:

  Bolton,Pompeo,Pence, Shanhan ,sve sami psihopati, propalice i nasilnici.U Trumpovom krugu bi trebali uvesti psihijatrijski odjel koliko ima luđaka.

 • Avatar stef99
  stef99:

  Taj Shanhan je klasična amer lopina, čak je i gluhphi Trampolino to skužil, ....... ba.

 • prajdali100:

  Imao sam podosta afirmativnih komentara o Trumpu ali ponekad izgleda da čovjek nije sav svoj .Ok, ima izvrsne rezultate na ekonomskom planu ali prema vani se ponaša ko slon u staklari.