Naslovnica Vijesti Hrvatska

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv Grabar-Kitarović

Povjerenstvo nije pokrenulo postupke niti protiv Krstičevića, Medveda i Obuljen-Koržinek
08. veljače 2019. u 13:18 14 komentara 604 prikaza
Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, kao ni protiv ministara Damira Krstičevića, Tome Medveda i Nine Obuljen-Koržinek.

Marija Pejčinović Burić Odbačena prijava Povjerenstvo: M. Pejčinović Burić nije u sukobu interesa

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Grabar-Kitarović jer nije moglo utvrditi je li uistinu ljetovala na Visu i tko joj je podmirio troškove smještaja u vili Silente.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tatjana Vučetić rekla je kako je u prijavi navedeno da je Grabar-Kitarović boravila na jahti i u vili Silente kod poduzetnika Hrvatka Šimunića.

Iako je Povjerenstvo zatražilo podatke o tome od vile Silente i MUP-a, nisu ih dobili. MUP nije dostavio podatke uz obrazloženje da se radi o tajnim podacima jer je predsjednica Republike štićena osoba prve kategorije.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak ni protiv potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića jer nije utvrđeno da je utjecao na imenovanje Gordana Kolaka za predsjednika Uprave trgovačkog društva Dalekovod-proizvodnja.

Također, postupak nije pokrenut ni protiv ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u povodu zapošljavanja njegova sina u trgovačkom društvu AKD obzirom da nije utvrđeno da je Ministarstvo branitelja u poslovnom odnosu s tim trgovačkim društvom niti da je Medved utjecao na zapošljavanje svoga sina.

Josipa Rimac i Dalija Orešković presuda Josipa Rimac pobijedila Povjerenstvo! Upravni sud poništio odluku – nije prekršila zakon!

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak niti protiv ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek zbog imenovanja v.d. ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma Gabrijele Krmpotić-Kos.

Naime, Povjerenstvo nije utvrdilo interesnu povezanost između Obuljen-Koržinek i Krmpotić-Kos, a prijedlog za njezino imenovanje dao je gradonačelnik Opatije, dok je Ministarstvo kulture to samo prihvatilo.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • misho32:

    pokrenuli su postupak jer se sin ministra Medveda zaposlio kao vozač , prema toj gamadi sinovi dragovoljaca se nebi smijeli nigdje zapošljavati , sve je to rezervirano za gamad koja je zauzela sve pozicije u društvu dok su patrioti bili ... prikaži još!li na ratištu i posebno nakon 2 tisučite kad je Račan protjerao sve državotvorne kadrove.

  • misho32:

    nevjerojatno kako nas vozaju i prave idiotima , Medveda istražuju jer mu se sin zaposlio kao vozač , a od brat od Obuljen je postao direktor najmočnije direkcije za medije , ali zna engleski . Koji smo mi idioti kada trpimu tu gamad.

  • U sridu:

    Budo Loncar i ekipa.