Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema sukoba interesa

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv Grabar-Kitarović

Kolinda Grabar-Kitarović
Dalibor Urukalović/PIXSELL
08.02.2019.
u 13:18

Povjerenstvo nije pokrenulo postupke niti protiv Krstičevića, Medveda i Obuljen-Koržinek

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je u petak da neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, kao ni protiv ministara Damira Krstičevića, Tome Medveda i Nine Obuljen-Koržinek.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Grabar-Kitarović jer nije moglo utvrditi je li uistinu ljetovala na Visu i tko joj je podmirio troškove smještaja u vili Silente.

Izvjestiteljica u tom slučaju Tatjana Vučetić rekla je kako je u prijavi navedeno da je Grabar-Kitarović boravila na jahti i u vili Silente kod poduzetnika Hrvatka Šimunića.

Iako je Povjerenstvo zatražilo podatke o tome od vile Silente i MUP-a, nisu ih dobili. MUP nije dostavio podatke uz obrazloženje da se radi o tajnim podacima jer je predsjednica Republike štićena osoba prve kategorije.

Povjerenstvo neće pokrenuti postupak ni protiv potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića jer nije utvrđeno da je utjecao na imenovanje Gordana Kolaka za predsjednika Uprave trgovačkog društva Dalekovod-proizvodnja.

Također, postupak nije pokrenut ni protiv ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda u povodu zapošljavanja njegova sina u trgovačkom društvu AKD obzirom da nije utvrđeno da je Ministarstvo branitelja u poslovnom odnosu s tim trgovačkim društvom niti da je Medved utjecao na zapošljavanje svoga sina.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak niti protiv ministrice kulture Nine Obuljen-Koržinek zbog imenovanja v.d. ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma Gabrijele Krmpotić-Kos.

Naime, Povjerenstvo nije utvrdilo interesnu povezanost između Obuljen-Koržinek i Krmpotić-Kos, a prijedlog za njezino imenovanje dao je gradonačelnik Opatije, dok je Ministarstvo kulture to samo prihvatilo.

Komentara 14

MI
misho32
21:12 08.02.2019.

pokrenuli su postupak jer se sin ministra Medveda zaposlio kao vozač , prema toj gamadi sinovi dragovoljaca se nebi smijeli nigdje zapošljavati , sve je to rezervirano za gamad koja je zauzela sve pozicije u društvu dok su patrioti bilili na ratištu i posebno nakon 2 tisučite kad je Račan protjerao sve državotvorne kadrove.

MI
misho32
21:50 08.02.2019.

nevjerojatno kako nas vozaju i prave idiotima , Medveda istražuju jer mu se sin zaposlio kao vozač , a od brat od Obuljen je postao direktor najmočnije direkcije za medije , ali zna engleski . Koji smo mi idioti kada trpimu tu gamad.

US
U sridu
20:24 08.02.2019.

Budo Loncar i ekipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije