Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORILI JE DVA PUTA

SDP-ovka kažnjena sa 20.000 kuna: Pet godina nije ispunila imovinsku karticu

Hrvatska pamet Hrvatskoj, okrugli stol: Važnost zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
27.08.2020.
u 19:25

Kaznu od 2000 kn koju će platiti u ratama je dobio i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade što nije smio.

Iako je opće poznato da javni dužnosnici moraju ispunjavati imovinsku karticu, pokazalo se na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa  da postoje i oni koji to nisu učinili. Među onima koji su dobili zbog toga i novčanu kaznu je i zamjenica zagrebačkoga župana SDP-ova Nadica Žužak koju će propust koštati čak 20 tisuća kuna. 

Naime, ona je javna dužnosnica od kraja 2014. godine kad je imenovana pomoćnicom ministra poduzetništva, a od 2017. je zamjenica zagrebačkog župana. Iako je dva puta bila upozorena da treba ispuniti svoju imovinsku karticu, ona to nikad nije učinila. 

- Imamo dužnosnicu koja pet godina nije imovinsku karticu ispunila, niti predala, niti za jednu od svojih dužnosti i moj prijedlog bi bio da se odredi sankcija 20 tisuća kuna, ističe predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković, piše HRT. 

Kaznu će platiti u deset rata. 

Kaznu od 2000 kn je dobio i HDZ-ov zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec koji je istovremeno obnašao i dužnost predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Osekovo u Popovači, za što je mjesečno primao 260 kuna naknade što nije smio.

- Ali gledajte, tu naknadu si nisam ja propisao, niti sam si je dodijelio. Onaj tko je to isplaćivao, trebao je uvidjeti da mi ne smio, je'l tako, govori zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Posavec.

Članica Povjerenstva Tatjana Vučetić ne slaže se s njim i navodi da u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa stoji odredba koja kaže da je dužnosnik osobno odgovoran za svoje ponašanje.

S 2.000kn kažnjen je i zamjenik načelnika općine Ernestinovo Željko Katić. Naime, on u imovinskoj kartici nije naveo prihode po osnovi invaliditeta kao ni Ford fokus u vlasništvu supruge. Postupak se, pak, pokreće u slučaju gradonačelnika Rovinja Marka Paliage koji u imovinsku karticu nije upisao pašnjak i dvije oranice koje je naslijedio od djeda.

Komentara 5

MA
marijaqwer
20:12 27.08.2020.

SDP borci protiv korupcije???

CL
Clintistvud
21:20 27.08.2020.

Nije luda,cinkati samu sebe,dokaz bio hdz,sdp hns,itd sve je to isto..

Avatar southman
southman
20:13 27.08.2020.

Samo transparentno !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije