Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANTOVČAK

Povišeni ton zbog zakona o zviždačima: 'Užasno ste me iznervirali'

Sanja Sarnavka
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/6
26.02.2014.
u 19:36

Neukusno je tvrditi da nam zakon o zviždačima ne treba, uzvratila je Sanja Sarnavka zamjenici ministra pravosuđa

– Sklon sam donošenju posebnog zakona o zviždačima – zaključujući danas sjednicu svog Vijeća za socijalnu pravdu, na temu zakonske zaštite zviždača, kazao je predsjednik Ivo Josipović. Time se složio s članovima Vijeća, autorom prijedloga zakona o zaštiti zviždača, predstavnicima zviždača i civilnih udruga koji su se okupili na Pantovčaku.

No, da je takav zakon posve nepotreban, ustvrdila je zamjenica ministra pravosuđa Sandra Artuković Kunšt, kazavši da je sve oko zviždača uređeno u nizu postojećih zakona pa je zbog tih preklapanja s već vrijedećim odredbama ponuđen prijedlog zakona o zviždačima, istaknula je, dvojben i neprihvatljiv.

– Užasno ste me iznervirali. Gledajući što se sve u nas događa, koliko ima korupcije i kriminala, nevjerojatno mi je da netko kaže kako nam takav zakon ne treba. To je stvarno neukusno – oštro je uzvratila Sanja Sarnavka.

>> Zviždač ne mora biti u pravu i nema što raditi na sudu

>> Zviždaču nagrada 10% od iznosa štete koju je spriječio

Komentara 8

A9
AAA-999
20:20 26.02.2014.

Crveni Pravednik krenuo u kampanju za drugi mandat pa glumi zaštitnika zviždača. Što je do sada napravio za njih? Ništa. Zašto? Štiti sebe i svoju partiju. Je li napravio što protiv njih? Jest. Što? Sve što je bilo u njegovoj njegovoj moći! Pročitajte pismo Vesne Balenović upućenu crvenom pravedniku.

NV
novo vriijeme
21:48 26.02.2014.

Ništa nije zakonom uređeno jer zviždači se nikada nisu vratili na svoje radno mjesto, a onemogućeno im je i zapošljavanje drugdje. Sadašnjim zakonima nisu zaštićeni od blaćenja putem medija, inspekcijskih istraga. Treba pitati Marasa zašto mu smetaju zviždači, da li se osjeća ugroženim.

Avatar tajar
tajar
20:16 26.02.2014.

Sarnavka bi uvela selektivni zakon o "zviždačima", za "naše" i "vaše"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije