Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ANALIZA hrvatskog tržišta: evo što se traži

Povijesni skok: Tisuće umirovljenika vraćene na posao u javnoj upravi

08.03.2023.
u 06:40

Među deset trenutačno najtraženijih zanimanja nema nijednog fakultetskog iako kretanje zaposlenosti po djelatnosti pokazuje da u dvije od tri djelatnosti sa značajnim povećanjem zaposlenosti dominiraju visokoobrazovni radnici. To su IT sektor gdje se u sedam godina zaposlenost povećala za 56 posto, odnosno za 21 tisuću na ukupno 58 tisuća radnika te stručne, znanstvene i tehničke djelatnosti gdje danas radi 105 tisuća radnika, za trećinu više u odnosu na 2016. godinu. Još jedan pobjednik po rastu zaposlenosti iz ere Plenkovićeve Vlade je građevinski sektor gdje je u sedam godina zaposlenost porasla 43 posto, a broj zaposlenih u građevini kreće se oko 132 tisuće radnika.

Komentara 6

Avatar AP (autokratski premijer)
AP (autokratski premijer)
08:13 08.03.2023.

Prema profilu stanovništva povijesni skok može biti jedino u palijativnoj skrbi. Da se pokretljivi umirovljenik brine o nepokretnom i da za to bude plaćen. A da vegetira kao profesionalac u državnoj službi do poznih godina baš i nema nekog smisla.

DU
Deleted user
08:26 08.03.2023.

Imate hrpu zaposlenih u javnim strukturama, a jako malo njih radi, još manje ih zna raditi. Načelo forme ispred sadržaja i kvantitete ispred kvalitete dalo nam je glomazan i skup javni sektor, koji je istovremeno krut, neefikasan i nekompetentan... Nije niti paradržavni sektor puno bolji... Pogledajte na što se svela sigurnost na radu, medicina rada i sl. Sve to je postala nevjerojatna forma, što te stvara stavlja u čisti reket, ništa drugo. Paradržavni reket... Ma, nije bez veze što nema investicija i što ljudi odlaze iz Hrvatske, nije niti bez veze što nema reformi, naročito ne onakvih kakve je provela Irska... Pa kod nas bi izbila revolucija kada bi se u te službe uvela valorizacija, kada bi se vrednovali rad i rezultati. A tek kada bi se privatno školstvo i zdravstvo izjednačilo s javnim, to niti jedna vlada ne bi preživjela...

DU
Deleted user
11:51 08.03.2023.

Među deset trenutačno najtraženijih zanimanja nema nijednog fakultetskog. Zaključak je da nismo inovativno i kreativno društvo, a elita prema pisanju u članku o hrani s monozačinom crv u SC neće imati gdje raditi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije