Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON NAPADA NA MARKOVOM TRGU

Povećanje mjera sigurnosti: Plenković i Milanović dobili su blindirana vozila

PIXSELL
16.10.2020.
u 12:45

Za potrebe prijevoza štićenih osoba država je sredinom 2018. godine kupila dva skupocjena Mercedesa S klase, vrijedne 12 milijuna kuna.

Nakon napada na Markovom trgu u kojem je ranjen policajac, donesena je odluka o povećanju sigurnosti premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića. 

Naime, oni su još jučer dobili blindirane službene automobile, piše 24sata. 

Podsjećamo, postoji pet blindiranih auta koja su na raspolaganju za prijevoz štićenih osoba, a procjenu o tome tko ih treba koristiti donosi SOA. Kao jedan od najpoznatijih primjera za to je bilo kad je 2016. godine blindirano vozilo stavljeno na raspolaganje tadašnjem glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu zbog informacija koje su dobile sigurnosne službe o mogućem atentatu na njega. 

Za potrebe prijevoza štićenih osoba država je sredinom 2018. godine kupila dva skupocjena Mercedesa S klase, vrijedne 12 milijuna kuna. Svaki od njih vozi pet obučenih vozača koji se brinu za transport štićenih osoba ili stranih delegacija. Limuzine su otporne na metke, imaju nosače za strojnice, senzore za suzavac, sustav za hitni izlaz, hidraulički pogon sigurnosnog stakla i motor snage najmanje 460 konjskih snaga. Zbog silne opreme Mercedes teži oko tri tone.

VIDEO: Davor Božinović o motivima napadača: 'Ova vlada nije kriva za radikalizaciju društva'


 

Komentara 24

JO
JOHNNY
13:09 16.10.2020.

Sasvim razuman i ocekivan korak nakon incidenta na Markovom trgu. Neke stroze mjere sigurnosti su se morale poduzeti

CE
Celesta
13:10 16.10.2020.

Bolje sprijeciti tragediju nego cekati da se jos jedna desi, pa tek onda poduzimati mjere

MA
manipulacija
13:10 16.10.2020.

SOA je napravila procjenu za koristenje blindiranih vozila, Plenkovic i Milanovic s tim nemaju veze. Govoriti da se boje svojih gradana je van svake pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije