Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA
Povratak na članak

'Povećanje plaća medicinskih sestara za 25 posto nije moguće'

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.

Komentari 12

IV
IvoDivo
16:14 03.10.2019.

Samo privatizacija može izliječiti naše zdravstvo. Zna se ono što je svačije iz bivšeg sustava, uz to znamo da polovica bolničkih liječnika kao ni sestara ništa ne radi, u prosjeku manje od 20 % u usporedbi od od privatnog sektora.

VL
Avatar Uikančina
Uikančina
15:17 03.10.2019.

Treba ukinuti obvezno zdravstveno osiguranje, privatizirati zdravstvo pa neka im (privatni) poslodavci povećaju plaće i 250 %. Lako je biti na državnim jaslama i tražiti ovo i ono. Neka idu na tržište pa će vidjeti koliko vrijedi njihov rad.

VL
Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:28 03.10.2019.

Ma dajte im 300% povećanje, ipak su uspješne, skupa s liječnicima generiraju liste čekanja po par mjeseci.

VL
ST
stefj
14:05 03.10.2019.

Interesantno, nikada više liječnika, broj sestara je u zadnje vrijeme nešto malo pao, a ukupan broj zaposlenih u zdravstvu nikada nije bio veći... A ministar? On samo gleda kako uvesti neki novi porez, kako uvesti još neko plaćanje. Kako opteretiti sve, da bi se dalo samo nekima... I nikada se stvar neće riješiti dok se ne uvede vaučerizacija i dok se HZZO ne stavi na tržište zajedno s drugim osiguranjima. To bi poprilično brzo riješilo stvari...

VL
Avatar Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
Dmitrij Ivanovič Mendeljejev
14:23 03.10.2019.

Ima ministar pravo. Normalno da nije moguce povecanje placa medicinskih sestara (i ostalih medicinara) ni 0,5 % a kamoli 25. Kad bi im se to dalo, kako bi onda trebalo pazit, mazit i puno placat; ekipe iz 428 opcina, 12828 gradova, 20 zupanija, koji svi imaju nacelnike, gradonacelnike, zupane, njihove zamjenike i pratece e e ekipe veeeelikih financijskih prohtjeva? Pa 10tak pukovnija "djelatnika" u upravama drzavnih ustanova i firmi,,,,, i sve njihove prohtjeve od placa kakve imaju vrhunski kirurzi i inzinjeri usput,, pa cak i srednji poduzetnici, u Austriji, Svicarskoj zapadnoj i sjevernoj Europi, Kanadi,,,, od sluzbenih limuzinetina ranga najmanje Audi a6 ( sramota do Boga je vozit se u tam nekakvim Skodama Superb ili jos strasnije - Octaviama) do krkacina i lokacina,,,,,,,,,, A jos financiranje gubitaka drzavnih ustanova i firmi, pa financiranje jedno 10tak tisuca (cujem da i vise) neprofitnih udruga i medija,,,,,, i jos kojesta? Tako je to u zemlji Hrvata, i bit ce tako dok bude Hrvatske i Hrvata,, jerbo Hrvatska i Hrvati bez gorespomenutih i nespomenutih ekipa ljubitelja masti i slasti na tudji racun - moze i mora,, dok bez tamo nekih medicinskih sestara i tehnicara, lijecnika, krurga i ostalih medicinara moze bez i pol muke,,,,,,,,,,Pa Boze moj,tko je lijecio Hrvate u doba kraljeva Tomislava i Zvonimira I sto je Hrvatima tad falilo?

VL
KA
Kal
19:43 03.10.2019.

Vidjeli priliku i ucjenjuju otići će mo u Njemačku i drugdje ni tamo se novac ne nalazi pod kamenom nek izvole i probaju, bitno je da se njima i prosvjeti da a ostalima nabij porez da bi ovi imali.

VL
DR
Drass79
14:22 03.10.2019.

Ministre, ova situacija je slika i prilika nesposobnosti vas i svih vaših prethodnika, nemate volje išta promijeniti, jedino što znate je kukati i zazivati nove poreze, ne bi razmišljali o optimalizaciji...da li je normalno da je u svim bolnicama jednak broj medicinskog i nemedicinskog osoblja ? Da li je normalno da KB Osijek ima zaposleno 12 zidara? Da li je normalno da u krugu 30 kilometara ima 4 bolnice - Osijek, Vinkovci, Vukovar, Našice ? Ili Čakovec, Varaždin, Koprivnica? I sve navedene bolnice imaju iste odjele? I svaka ima svoju administraciju, obračun plaće, nabavu, pravnu službu, …?Jel ne bi u Osijeku npr. ista osoba mogla obračunavati plaću za sve 4 bolnice? Pa onda fino daš otkaz obračunu plaće u Našicama, Vukovaru i Vinkovcima? Samo treba raditi, a ne palamuditi na televiziji

VL
CR
CroZrakomlatNo1
14:28 03.10.2019.

Drzava bi hitno morala darovat novac RKCu i svecenicima. Oni rade 24 sata cili zivot i ne placu!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.