Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

'Povećanje plaća medicinskih sestara za 25 posto nije moguće'

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
03.10.2019.
u 13:00

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak, nakon što su medicinske sestre na Markovu trgu zatražile povećanje plaća za 25 posto, kako u ovom trenutku takvo povećanje nije moguće te ponovio da je Vlada u zadnje tri godine povećala plaće u zdravstvu za 18 posto. 

"Za razumjeti je ljude koji žive od plaće, koji imaju kredite i djecu da im treba više novaca. Ova je Vlada, kada je riječ i o drugim djelatnostima, a posebice u zdravstvu, pokazala maksimalnu senzitivnost i u granicama mogućega u tri godine povećala plaće za 18 posto", rekao je Kujundžić novinarima ispred Banskih dvora.

Žalosnim je ocijenio što plaće u zdravstvu nisu i ranije povećavane, komentirajući to što su zahtjeve medicinskih sestara danas došli podržati "ministri koji su sjedili u bivšoj Vladi, kad su doktori, sestre i učitelji dobili nula posto".

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.

"Vlada mora misliti i o pacijentima. Ako hoćemo liječiti pacijente, ako hoćemo operirati, davati lijekove, moramo za to osigurati novce. Dakle, u ovom trenutku Hrvatska više novaca nema", kazao je Kujundžić.

Komentara 12

Avatar Uikančina
Uikančina
15:17 03.10.2019.

Treba ukinuti obvezno zdravstveno osiguranje, privatizirati zdravstvo pa neka im (privatni) poslodavci povećaju plaće i 250 %. Lako je biti na državnim jaslama i tražiti ovo i ono. Neka idu na tržište pa će vidjeti koliko vrijedi njihov rad.

IV
IvoDivo
16:14 03.10.2019.

Samo privatizacija može izliječiti naše zdravstvo. Zna se ono što je svačije iz bivšeg sustava, uz to znamo da polovica bolničkih liječnika kao ni sestara ništa ne radi, u prosjeku manje od 20 % u usporedbi od od privatnog sektora.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:28 03.10.2019.

Ma dajte im 300% povećanje, ipak su uspješne, skupa s liječnicima generiraju liste čekanja po par mjeseci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije