Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Povećanje plaća medicinskih sestara za 25 posto nije moguće'

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.
03. listopada 2019. u 13:00 12 komentara 402 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak, nakon što su medicinske sestre na Markovu trgu zatražile povećanje plaća za 25 posto, kako u ovom trenutku takvo povećanje nije moguće te ponovio da je Vlada u zadnje tri godine povećala plaće u zdravstvu za 18 posto. 

mediscinske sestre PROSVJED NA MARKOVU TRGU 'Medicinske sestre žele ušutkati i šefovi i sindikalci'

"Za razumjeti je ljude koji žive od plaće, koji imaju kredite i djecu da im treba više novaca. Ova je Vlada, kada je riječ i o drugim djelatnostima, a posebice u zdravstvu, pokazala maksimalnu senzitivnost i u granicama mogućega u tri godine povećala plaće za 18 posto", rekao je Kujundžić novinarima ispred Banskih dvora.

Žalosnim je ocijenio što plaće u zdravstvu nisu i ranije povećavane, komentirajući to što su zahtjeve medicinskih sestara danas došli podržati "ministri koji su sjedili u bivšoj Vladi, kad su doktori, sestre i učitelji dobili nula posto".

Kujundžić je poručio kako će Vlada, bude li prigode, opet povećati plaće u zdravstvu, kao što ih je uz izniman napor povećala za 18 posto.

Hong Kong Hong Kong Prosvjednici palili vatre i blokirali ulice, policija ih tjerala suzavcima

"Vlada mora misliti i o pacijentima. Ako hoćemo liječiti pacijente, ako hoćemo operirati, davati lijekove, moramo za to osigurati novce. Dakle, u ovom trenutku Hrvatska više novaca nema", kazao je Kujundžić.

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
 • Avatar Uikančina
  Uikančina:

  Treba ukinuti obvezno zdravstveno osiguranje, privatizirati zdravstvo pa neka im (privatni) poslodavci povećaju plaće i 250 %. Lako je biti na državnim jaslama i tražiti ovo i ono. Neka idu na tržište pa će vidjeti koliko vrijedi njihov rad.

 • IvoDivo:

  Samo privatizacija može izliječiti naše zdravstvo. Zna se ono što je svačije iz bivšeg sustava, uz to znamo da polovica bolničkih liječnika kao ni sestara ništa ne radi, u prosjeku manje od 20 % u usporedbi od od privatnog sektora.

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Ma dajte im 300% povećanje, ipak su uspješne, skupa s liječnicima generiraju liste čekanja po par mjeseci.