Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedvosmislena poruka
Povratak na članak

Povećanje napetosti: SAD poslao vojne brodove u Južnokinesko more

"Namjera nam je poslati nedvosmislenu poruku našim partnerima i saveznicima da brinemo o regionalnoj sigurnosti i stabilnosti", istaknuo je kontradmiral George M. Wikoff.

Komentari 22

JO
jorgen
15:51 04.07.2020.

Zaista, što Kinezi imaju raditi u Kineskom moru. Za razliku od amera, nemaju vojsku u više od 100 država niti paralelno vode po 7 ratova. Njihova sposobnost i radišnost ih je dovela gdje su danas, a ostali umjesto da zasuču rukave prijete oružjem - upravo je američki geostrateški projekt Pivot to Asia usmjeren ka blokiranju trgovinskih ruta Kine. Umjesto da se dokaže na tržištu, zapad je krenuo u vojne prijetnje i ucijene!

VL
XA
xaron
16:13 04.07.2020.

Ameri šalju vojsku po svijetu da štite svoje interese i to je nije problem. Problem , za Ameriku , je unutrašnji neprijatelj a ne spoljni i krajnje im je vrijeme da to shvate. Nemožeš slati nosače aviona da smire uličnee nerede u velikim gradovima, da se bore protiv širenja zaraze...US vlada ima prečih problema, te ovo paradiranje po svijetu samo trošinovce a ne rješava ništa.

VL
Avatar Matija22
Matija22
22:19 04.07.2020.

Imaju 10 najmodernijih nosača avona na svijetu i svake 3-4 godine naprave novi da zamjene najstariji od tih 10 pa uvijek imaju novih 10 , dok kinez ima jedan nosač aviona kopiju od jedinog ruskog parobroda (nosača aviona) koji jee star 30 godina , ameri su velesila za sve.

VL
OP
opančar
18:42 04.07.2020.

mogu ameri kinezima samo stavit soli na rep, ameri su dužni 23000 dolara, hi hi, cionisti na apatatima, jos kad rusi i kinezi odhebu petrodolar u robnoj razmjeni, tad ameri samo s dolarom brisat sebi onu stvar.

VL
Avatar miyamoto
miyamoto
22:06 04.07.2020.

USA!

VL
PE
penelopea08
15:38 04.07.2020.

Kina ocajnu politiku vodi, nema gdje ih nema, i sve vicu da imaju pravo na konkurenciju svojih jeftinih proizvoda i svoje jeftine radne snage, Tako da svi kepamo od gladi kada nam oni sataru domaca poduzeca i pometu rana mjesta u zemlji. Nije to Amerika da ti odmah skoci standard kada poslujes s njima, sa Kinom ti odmah 50% padne standard u zemlji kada te oni pregaze sa svojim dumpingom u cijenama i svojim radnicima bez ikakvih ljudskih i radnickih prava. Pa sta ce nam to, to je cisti fasizam, nije sviet za to ratovao u dva svjetska rata, nego ta svoje suverene i uredne pravne drzave sa sviim ljudskim i radnickim pravima svojih gradjana. Amerika ih je najela i digla im standard u zemlji, i oni umjesto da su se poklonili i zahvalili, oni dosli po jos jebote, i oce u rat da otmu i ovo malo proizvodnje sto je ostalo ljudima na zapadnoj polutki globusa? Ma goni to odakle je doslo, imaju pravo Ameri sto im ne daju da osvajaju svijet. Svijet mora ici naprijed, a ne u robovlasnicko drustvo i unazad s njima.

VL
VA
vadis1
19:17 04.07.2020.

Kinezi su manje-vise sve kopirali od Amerikanaca. To je jedan kolektivisticki duh u odnosu na idividualisticki na Zapadu. Zato oni nece moci biti tako inovativni kao sto je Zapad, ali ce nastojati krasti znanje kao i do sada.

VL
VI
vidum
10:28 05.07.2020.

Razumijem da su američki brodovi u Kineskom moru, ali nije mi jasno što tamo rade kineski brodovi. U ovom ludom svijetu, sve mora biti naopako.

VL
Avatar Viktor999
Viktor999
21:03 04.07.2020.

Većina se komentatora ovog ˝hrvatskog˝ portala duboko u sebi nada da kinezi potope te nosače aviona, iako i sami znaju čemu bi to vodilo- uzalud vam nade, komunistička banda koja vlada kinom ipak nije toliko glupa da svoje privatno carstvovo vrati u kameno doba

VL
NE
Nepokolebljiv
18:17 04.07.2020.

Ljubitelji Rusa i Kineza, budite posteni pa priznajte da ova silna tehnika na fotografijama izgleda imponirajuce! Nije to neki prastari brod koji glumi nosaca aviona a za njim se vije crni dim sve do horizonta a u sjeni dima blizu uz "nosac aviona" tegljaci da povuku kada pogon zataji. Usput: danas nam je u Americi dan nacionalnog ponosa, sjecanje na dan kada su davni ocevi danasnje najmocnije drzave svijeta, rasadnika ljudske slobode i slobodne misli, jednakosti i mogucnosti zadovoljenja svih ljudskih teznji, proglasili nezavisnost od Engleske imperije prije 244 godine!

VL
VA
vadis1
19:13 04.07.2020.

Ako netko treba biti svjetski policajac onda je najbolje da to bude USA. Svakako za nas je bolje da je Zidovsko-Krscanska civilizacija dominantna nego recimo Budisticka..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.