Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆE

Povećanje krađa, samoubojstava i vožnje pod utjecajem alkohola

dario dasovic
Ljiljana Marić
25.02.2013.
u 17:12

Na meti lopova najčešće su kuće i stanovi, a krađe u trgovinama povećane su za sto posto. Za 25 posto povećao se broj maloljetnih lopova.

– Statistički podaci govore nam da je Požeško-slavonska županija poprilično sigurno mjesto za ugodan život, ali uvjeren sam da svi mi možemo to stanje još poboljšati – kazao je Dario Dasović, načelnik PU požeško-slavonske na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni statistički podaci za prošlu godinu.

Tako je u ovoj županiji broj kaznenih djela na 100.000 stanovnika u prošloj godini iznosio upola manje od državnog prosjeka koji je 1684, a i postotak razriješenosti je za čak 30 posto veći od toga prosjeka. Unatoč tome, dodao je, razlog za zabrinutost i te kako postoji. To je prije svega zbog porasta imovinskih kaznenih djela, odnosno teških krađa i krađa. Na meti lopova su najčešće kuće i stanovi, a krađe u trgovinama povećane su za sto posto. Povećan je – i to i za 25 posto – broj maloljetnih lopova.

Veliki problem su prometni prekršaji, točnije vožnja pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,5. Takvih je prošle godine bilo 167 što je za 76 posto više nego godinu prije. U prošloj godini zabilježen je skoro dvostruko veći broj poginulih, bilo ih je deset, a godinu prije šest. Zabrinjavajući je i broj samoubojstava kojih je prošle godine zabilježeno 26, a 2011. godine bilo ih je 11. 

– Ovi pokazatelji ujedno su nam smjernica za daljnji rad, odnosno za preventivno djelovanje – poručio je Dasović.

>>Svaki dan devet auta ukradu ili u njih provale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije