Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković najavio

Povećanje doplatka za djecu od 1. srpnja, za vrtiće 67 mil. kn

Sjednica Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
22.02.2018.
u 12:32

Plenković je istaknuo kako je riječ o mjerama orijentiranima na demografsku politiku

Premijer Andrej Plenković danas se na početku Vladine sjednice osvrnuo na mjere demografske revitalizacije u sklopu kojih se planira povećanje dječjeg doplatka i sufinanciranje dječjih vrtića kojima se šire smještajni kapaciteti i uvodi dvosmjenski rad.

Povećanje doplatka za djecu planira se od 1. srpnja, a za sufinanciranje izgradnje i prenamjene dječjih vrtića osigurano je 67 milijuna kuna, rekao je Plenković govoreći o mjerama koje su razmotrene na nedavnom sastanku Vijeća za demografsku revitalizaciju. 

"Na četvrtom sastanku Vijeća razmotren je niz kvalitetnih mjera, dogovoreno je da će se u suradnji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva financija riješiti sve što je nužno za povećanje doplatka za djecu, i to s predviđenim stupanjem na snagu 1. srpnja", rekao je Plenković u uvodnom obraćanju članovima Vlade.

Sjednica Vlade
1/28

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava na Međunarodni dan žena 8. ožujka, u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, raspisat će natječaj u vrijednosti 300 milijuna kuna za zapošljavanje predškolskih odgajatelja i ostalog pratećeg osoblja potrebnog za dvosmjenski rad i kvalitetan boravak djece u vrtićima, što će se financirati sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Plenković je istaknuo kako je riječ o mjerama orijentiranima na demografsku politiku, a rad dječjih vrtića bit će produžen u većem broju gradova i jedinica lokalne samouprave.

"Očekujem da Ministarstvo za demografiju i ministrica nastave s konkretnim prijedlozima te da se i svi ostali resori uključe u razvoj demografske politike", poručio je Plenković.

Pritom nije spomenuo ostavku koju je državni tajnik za demografiju Marin Strmota podnio pred zaprepaštenom ministricom Nadom Murganić tijekom konferencije za novinare koja je bila održana nakon sjednice Vijeća  za demografsku revitalizaciju.

Strmota je izjavio da podnosi ostavku jer mjere koje su usvojene na sjednici Vijeća smatra "folklorom" i nedovoljno ozbiljnim za rješavanje demografskih problema zbog kojih nam "država izumire".

Komentara 10

VO
vorda400
13:21 22.02.2018.

Sto znaci dvosmjenski rad vrtica?i ovako imaju manjak odgajatelja djecji doplatak za koga? Za hdz glasace ili za svu djecu jer vec vidim nema dplatka jersam presao za 5kn prag socijale a ekipa koja na crno radi dobiva doslovno sve djeca besplatan vrtic a kao nece uzimati u vrtice djecu nezaposlenih roditelja svi idu u vrtic i sve besplatno

DU
Deleted user
13:00 22.02.2018.

Baš tako folklor.Dječij doplatak bi trebala sva djeca primati.Jeli se zove dječiji doplatak.Sad će reći da oni koji imaju netrebaju.Pa ti koji imaju i plaćaju naj veći porez i njihova djeca bi trebala dobivati doplatak,pa tanam bio simboličan. Daj ti posla i europske plaće i neće biti problema sa demografskom obnovom.A ne većina na minimalcu i na odredjeno pa ti imaj djecu.

FI
fiberglas
13:49 22.02.2018.

Sve mi se čini da će juncker još ove godine dobiti novog pomoćnika, a mi novog premijera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije