Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDA NAGAĐANJA

Harvard dao analizu o toplom vremenu i virusu. Lauc: Jedna lijepa vijest iz Amerike

Zagreb
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
17.05.2020.
u 11:35

To znači da bismo vjerojatno što prije trebali otvoriti škole i omogućiti djeci da imaju normalan kraj školske godine, poručuje znanstvenih Lauc

Znanstvenik Gordan Lauc na svom je Facebook profilu podijelio vijest o istraživanju američkog sveučilišta Harvard koje potvrđuje da su stroge mjere bile ispravne te kako se u ovo doba godine dovoljno pridržavati blagih mjere opreza. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Jedna lijepa vijest iz Amerike za laku noć. Analiza širenja virusa na 3,739 lokacija po svijetu potvrdila je pretpostavku o značajnoj sezonalnosti SARS-CoV-2 virusa. Vrijeme nije naravno jedini faktor tako da se ne treba baš potpuno opustiti i vratiti na staro, no ova vijest budi nadu da opuštanje mjera koje se sada događa neće dovesti do novog vala pandemije. To vjerojatno isto znači da bismo što prije trebali otvoriti škole i omogućiti djeci da imaju normalan kraj školske godine.

Za one koji po medijima viču da su stroge mjere bile pogrešne, ovo je loša vijest, jer potvrđuje da bismo bez odlučnih mjera u ožujku imali jako eksponencijalni rast zaraženih i puno mrtvih i bolesnih u Hrvatskoj.

Ovo je loša vijest i za one koji se zalažu za zadržavanje ili ponovno uvođenje strogih mjera, jer pokazuje da su u ovo doba godine dovoljne i vrlo blage mjere opreza. Za sve nas ostale, ovo je super vijest za laku noć", napisao je Lauc. 

Komentara 14

Avatar marlony
marlony
12:29 17.05.2020.

Mislim da treba još više povećati plaće nastavnicima ! Ipak su oni van svega, i medicine, i svih istalih potplaćenih i nezaposlenih !

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
11:48 17.05.2020.

Kakav normalan kraj skolske godine, djeca kao da nisu imali skole ove godine prvo radi strajka pa nedugo iza toga zimski praznici pa korona malo iza toga... Nitko zapravo ne misli na djecu.

XA
xaron
17:04 17.05.2020.

...Harvard dao analizu... Pa vidimo koliko su analize slavnog Harvarda pomogle Americi - najgori su na svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije