Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNA HRANA

Potvrđena salmonela u purećem hamburgeru, prodavao se i u Sparu i Kauflandu

Puretina
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
1/3
20.11.2016.
u 16:19

Spar i Kaufland proizvod su uklonili sa polica i pokrenuli povlačenje s tržišta i opoziv

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da je laboratorijski nalaz upravo potvrdio salmonelu u proizvodu Pureći hamburger sa ružmarinom, koji se osim u Plodinama prodavao i u Sparu i Kauflandu.

"Na osnovi obavijesti koja je jučer proslijeđena javnosti u vezi sumnje da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom sadrži bakteriju Salmonella spp., trgovački lanci SPAR HRVATSKA i KAUFLAND HRVATSKA k.d. su prijavili da su isti proizvod imali u svojim maloprodajnim objektima te su ga povukli iz prodaje. S obzirom da je sanitarna inspekcija nadležna za kontrolu upakirane hrane životinjskog podrijetla u maloprodaji ista je o nesukladnom proizvodu u trgovačkom lancu PLODINE d.d. i sumnji da se proizvod nalazi i u drugim maloprodajnim objektima obaviještena dana 19.11.2016. godine u 17.30. putem e-pošte od strane HR RASFF-a. Do trenutka pisanja ove obavijesti nemamo podatke o rezultatima nadzora istih", priopćilo je Ministarstvo.

Spar i Kaufland proizvod su uklonili sa polica i pokrenuli povlačenje s tržišta i opoziv. Veterinarska inspekcija i dalje provodi inspekcijske nadzore u distribucijskim centrima vodećih trgovačkih lanaca. 

>> Tolušić: Ne možemo uvoziti smeće i prodavati ga u Hrvatskoj

>> Salmonela pronađena i u ćevapima. Konzum: Ispričavamo se. Pozivamo kupce da vrate proizvod

Komentara 8

NI
Nik123
16:43 20.11.2016.

Sto su inspekcije radile svih ovih godina? Kako je moguce da godinama nismo imali salmonelu, a sada svakodnevno? Netko za ovo mora platiti, a do sada je platio samo nevini djecak. Uzas od drzave.

LA
larala
08:13 21.11.2016.

bolje da uzmete uzorke za testiranje na salmonelu i ostale bakterije u frižderima trgovackih centara jer nisu oprani godinama i smrde na kilometar. također, od hrvatske ste napravili smetište za eu i što se sada cudite....borzanica tri mjeseca unaprijed najavljujee koji ce proizvodi biti testirani na kvalitetu, vjerojatno trgovci vec imaju i saznanje u kojem ducanu ce ti uzorci biti prikupljeni...sve da ispadne ljudi stvarno masno placaju kvalitetu a, ne ime na pakiranju.

OB
ObrenM
09:54 21.11.2016.

Ministra Tolusica trebamo slaviti.Posten beskompromisan borac za pravicu.Samo bi trebalo da se pise o konzumovim ekscesima,ali se to ne smije,jer on upravlja i ministrima.Njegov "bivsi" djelatnik,a sadasnji ministar javno izjavljuje o velikoj vaznosti Todorica,jer u firmama ima 60000 zaposlenih.Shodno tomu treba sve prikriti kao i kod divljastva koje cine migranati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije