Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNO VIJEĆE

Potvrđena optužnica protiv Kulišeka, on u Rijeku doveden iz BOLS-a

Dino Kulišek
Nel Pavletić/Pixsell
26.02.2015.
u 15:45

Na sjednicu vijeća doveden je iz Zagreba, iz Bolnice za osobe lišene slobode

Optužnicu protiv Dina Kulišeka (20) iz Dramlja, optuženog za teško ubojstvo Ivana Jagodića (22), lani u srpnju u stanu u Crikvenici usmrćenog s više desetaka uboda nožem i pokušaj teškog ubojstva njegove djevojke Meriem Demo (19), potvrdilo je u četvrtak Optužno vijeće riječkog Županijskog suda. 

Na sjednicu vijeća doveden je iz Zagreba, iz Bolnice za osobe lišene slobode, i Kulišek, a ondje je bila i majka okrutno ubijenog mladića koja je u suzama i potresena po završetku postupka zbog potvrđene optužnice zavapila samo “Ima Boga”. Kulišek, koji je na dvoje mladih divljački nasrnuo nožem, najprije je ubio Jagodića, a potom se želeći je ukloniti kao svjedoka, okomio na M. Demo koja se spasila jer se pravila da je mrtva, zbog teškog je psihičkog stanja završio u zatvorskoj bolnici nekoliko dana nakon zločina. Tijekom istrage u dva je navrata psihijatrijski vještačen, no nalazi su oprečni – po jednome je u vrijeme bezobzirnog ubojstva bio neuračunljiv, a po drugome je bio smanjeno uračunljiv, ali ne bitno.

No, tužiteljstvo je očito u okolnostima događaja, ponašanju i postupanju optuženika nakon događaja i drugim prikupljenim dokazima našlo dovoljno dokaza koji podupiru optužbe za teško ubojstvo što je  potvrdilo i jučerašnje prihvaćanje optužnice. Obrana pak i dalje smatra da je riječ o ubojstvu koje je počinila neuračunljiva osoba i moguće je da će u sudskom postupku sud zatražiti i treće psihijatrijsko vještačenje.

>>Podignuta optužnica protiv Dine Kulišeka za stravično ubojstvo u Crikvenici

>>Mala Meri preživjela napad ubojice jer se pravila mrtva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije