Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Mala Meri preživjela napad ubojice jer se pravila mrtva

Privođenje Dina Kulišeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
14.01.2015.
u 08:27

Dino Kulišek (22) nožem je divljački 30-ak puta izbo Ivana Jagodića i njegovu djevojku

Šest mjeseci od stravičnog ubojstva Ivana Jagodića (22) i teškog ranjavanja njegove djevojke Meriem Demo u stanu u Crikvenici istraga o zločinu je zaključena, a Dino Kulišek (22) iz Dramlja kraj Crikvenice, osumnjičen za zločin od kojeg se ledi krv u žilama, i dalje je u pritvoru. No, zbog svoga psihičkoga stanja, nije iza rešetaka riječkog zatvora, već u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode. Kulišek je na dvoje mladih divljački nasrnuo nožem, a o njegovu bijesu dovoljno svjedoči 30-ak uboda kojima je usmrtio Jagodića i ozljede koje je nanio 19-godišnjoj Meriem, koju prijatelji zovu mala Meri.

Dugotrajna kazna zatvora

Od sigurne smrti spasila ju je samo prisebnost. Nakon što se ubojica okomio na nju i počeo je ubadati nožem pravila se da je mrtva pa je, misleći da je i nju dokrajčio, Kulišek sav krvav pobjegao iz stana. Na ulici i stubištu zgrade ostavljao je tragove krvi koja je kapala s noža i ruku. Meriem je uspjela pozvati pomoć. Ubojica je uhićen nekoliko sati nakon krvave drame, a kad je dan poslije stao pred tužiteljicu šutio je i gledao u prazno ne pokazujući nikakve emocije. Nekoliko dana kasnije prebačen je u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja pa je ondje sada dočekao optužnicu kojom ga se tereti za teško ubojstvo Ivana Jagodića, za koje je zapriječena kazna dugotrajnog zatvora, i pokušaj ubojstva Meriem Demo.

Prema zahtjevu za provođenje istrage, Kulišek se teretilo za “obično” ubojstvo za koje je zapriječena kazna do 15 godina zatvora, no očito je da su saznanja iz istrage, iskazi svjedoka i drugi prikupljeni dokazi i vještačenja uputili tužiteljstvo na prekvalifikaciju kaznenog djela u teži oblik. Nema sumnje da se u tom slučaju radilo o okrutnosti i bezobzirnosti u zločinu koji je zgranuo i iskusne istražitelje. Međutim, Kulišekov dugotrajan boravak u zatvorskoj bolnici i psihijatrijska vještačenja koja su nad njim tijekom istrage provedena, pokrenula su nagađanja da će biti podignuta optužnica protiv neuračunljive osobe pa će i sudski postupak biti proveden prema odredbama Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama. Naime, prema prvom nalazu psihijatrijskog vještačenja, riječ je o neuračunljivoj osobi.

Tražili i treće mišljenje

Tužiteljstvo je zatražilo i drugo vještačenje, na što je obrana uložila prigovor smatrajući da se nedostaci i nejasnoće prvog vještačenja mogu otkloniti ispitivanjem vještaka. U međuvremenu, stigao je nalaz drugog tima stručnjaka koji se razlikuje od prvog nalaza. Tužiteljstvo je odlučilo zatražiti i treće mišljenje kako bi za svoju odluku imalo čvrste temelje. Sudeći prema optužnici, vještačenja podupiru najtežu optužbu protiv Dine Kulišeka – za teško ubojstvo Ivana Jagodića.

>> Podignuta optužnica protiv Dine Kulišeka za stravično ubojstvo u Crikvenici

Komentara 19

ME
melanija
08:40 14.01.2015.

po meni je pozivanje na neuracunjivost i psihicku bolest otegotna okolnost. jasno je da covjek koji ubije drugoga nije normalan. i za to nedjelo ga treba kazniti dugotrajnim zatvorom ili smrcu. po ovim nasim zakonima pravis se lud, malo te drze u ludari i za par godina puste.

RI
ribar110
08:41 14.01.2015.

Najbolje da ga se odmah pusti na slobodu jer je kao bolestan pa se za mjesec dana svi cude kad opet nekom oduzme zivot

LU
lukateli1
08:41 14.01.2015.

Ha, ha! Neuracunljiv!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije