Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naletio na tri djevojke

Potvrđena optužnica protiv Denija Župana, tužitelj traži pet godina

deni županić (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
07.04.2014.
u 18:13

Župana je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na pješačkoj stazi pokosio tri 16-godišnje učenice. Jedna je preminula

Optužno vijeće Općinskog suda u Slavonskom Brodu na čelu sa sucem Slavenom Vidmarom potvrdilo je optužnicu Općinskog državnog odvjetništva protiv Brođanina Denija Župana (21), koji je 25. travnja prošle godine očevim BMW-om na pješačkoj stazi pokosio tri 16-godišnje učenice. Od zadobivenih ozljeda Ivona Srećković je preminula, Margareta Sedlarević je ostala bez noge, a Anamarija Sabljak je teško ozlijeđena.

Prema riječima glasnogovornice Suda Kristine Zetović Urbanovski, sada slijedi sastavljanje raspravnog spisa, nakon čega će biti zakazana glavna rasprava. Župan je, tereti se, neposredno prije nesreće vozio brzinom od 93 kilometra na sat, a upravljao je vozilom čija je snaga motora veća od 80 kW, što njemu kao mladom vozaču nije bilo dopušteno.

- Župan je obilazio kombi parkiran ispred sebe, pa je nakon pokušaja vraćanja na desnu stranu ceste došlo zanošenja vozila u lijevo. Udario je u zid kuće i stablo, a potom i u pješakinje. Prolaznici su govorili “vidi ovoga koliko brzo vozi” – stoji u optužnici. Župan je već kažnjavan zbog alkoholiziranosti te nepropisne brzine u naselju, pa je tužiteljstvo za njega zatražilo kaznu zatvora od pet godina, uz zabranu upravljanja motornim vozilima u istom trajanju. 

>>Vozio 93 na sat kada je naletio na tri djevojke

>>Pušten Deni Župan (20) koji je na nogostupu pokosio tri učenice

>>Vozač BMW-a: Obilazio sam kombi i naletio na rupu u cesti

Komentara 2

KA
kafka
18:53 07.04.2014.

Ubojica! 93 km/h. . . Ubojstvo iz nehaja. . . . . . . . . . . . . . . . . Maksimalna kazna!

GO
gogs0302
10:38 08.04.2014.

Samo 5 god.? Za tajkuna Mačešića koji je pijan prošao na crveno i ubio mladića od 22 god.isto su tražili 5 god. Imao je 35 prekršaja, koje su mu oprostili. Moć i bogatstvo pomogli su i sutkinja Pražetina nagradila ga je s 2 god.od min.3. I nakon 2 god.od ubojstva nije u zatvoru- "loše mu je" i ima maloljetnu kćer- o kojoj one noći kad je lokao i ubio mladića nije mislio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije