Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ranjeno dvoje djece

Potvrđena kazna od osam godina zatvora krijumčaru na kojeg je pucala policija

Karlovac: Priveden osumnjičeni vozač kombija s izbjeglicama na koji je pucala policija
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/5
04.12.2019.
u 17:07

U obrazloženju presude Vrhovni sud navodi da je vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima, a posebno mu je otegotno cijenjeno što je prevozio 30 ilegalnih migranata u neadekvatnom prostoru

Nebojša Marinković (66), državljanin Srbije, pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog prisile prema službenoj osobi te krijumčarenja migranata, odlučio je Vrhovni sud. Time je potvrđena prvostupanjska presuda Županijskog suda u Karlovcu iz svibnja ove godine, kojom je Marinković  bio osuđen na osam godina zatvora u slučaju koji je zgrozio javnost.

On je, naime, prije no što je uhićen kroz Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 30 imigranata, mahom Iračana i Afganistanca. Prevozio ih je u skučenom kombiju bez sjedala, a kada je naletio na policijsku blokadu, nije se htio zaustaviti. Probio ju je, a policija je pucala prema kombiju, pri čemu je ranjeno dvoje djece koje je bilo u kombiju. Marinković je potom ostavio kombi i imigrante te je pobjegao i jedno se vrijeme skrivao prije   no što je uhićen.

U obrazloženju presude Vrhovni sud navodi da je vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima, a posebno mu je otegotno cijenjeno što je prevozio 30 ilegalnih migranata u neadekvatnom prostoru.

- Vrhovni sud Republike Hrvatske smatra da će jedinstvena kazna zatvora  od osam godina ispuniti svrhu kažnjavanja. Ta kazna će i utjecati na svijest građana da je činjenje kaznenih djela pogibeljno te da je kažnjavanje njihovih počinitelja opravdano. Time će se istovremeno pojačati povjerenje građana u pravni poredak koji treba biti utemeljen na vladavini prava. Osim toga, kazna sadrži i dostatnu količinu društvene i moralne osude za zlo koje je optuženik prouzrokovao žrtvama - navodi se u obrazloženju odluke Vrhovnog suda.

VIDEO Migrant na kamionu:

Ključne riječi

Komentara 5

EH
enigmus-hr
17:53 04.12.2019.

I sad ga budemo mi hranili. Vratite ga u Srbiju pa neka ga tamo hrane.

PR
prajdali100
18:15 04.12.2019.

Samo 8 godina !!!!!!!

DU
Deleted user
17:31 04.12.2019.

Sve, kazna i obrazloženje mi je jasno i ok glede nedjela koje je počinio. Nije mi samo jasno kako "onaj lik sa glisera" koji je ubio dvoje ljudi može dobiti upola manju kaznu?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije