Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVOREN ODJEL

Potvrđen prvi slučaj zaraze zdravstvene djelatnice u Brodskoj županiji

Opća bolnica u kojoj je hospitaliziran prvi oboljeli od koronavirusa u bodsko-posavskoj županiji
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
03.04.2020.
u 13:47

- Provodimo sve postupke koji su neophodni, sustav i dalje radi ujednačeno. Odjel na kojem je radila je u takozvanom lockdownu i bit će dezinficiran - rekao jer ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić

U Brodsko-posavskoj županiji zabilježen je prvi slučaj zaraze koronavirusom jedne zdravstvene djelatnice, zaposlenice brodske Opće bolnice dr. Josipa Benčevića. Iz ravnateljstva su potvrdili kako je riječ o mladoj i zdravoj osobi kojoj je zbog blagih simptoma uzet uzorak. Ravnatelj bolnice dr. Josip Samardžić izvijestio je kako su u tijeku epidemiološki izvidi o kontaktima koje je imala zdravstvena djelatnica.

- Provodimo sve postupke koji su neophodni, sustav i dalje radi ujednačeno. Odjel na kojem je radila je u takozvanom lockdownu i bit će dezinficiran. Utvrđujemo i s kim je sve bila u kontaktu na odjelu te treba odrediti odrediti mjere samoizolacije ili uzeti briseve. Ova situacija nije nova. I prethodni tjedan imali smo dva odjela u kojima smo prošli sličnu proceduru. Sve zdravstvene usluge u novom režimu nastavit ćemo pružati i dalje – rekao je dr Samardžić.

Inače, u posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije dvije su nove pozitivne osobe na COVID-19. Ukupno je u ovoj županiji sada deset zaraženih osoba.

VIDEO Ministar Vili Beroš ljutit zbog nediscipline: Neki se još okupljaju u kafićima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije