Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVEZENO

Potvrđen prvi slučaj gripe ove sezone u Hrvatskoj

gripa
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
12.11.2019.
u 09:29

Kod oboljelog dokazan je tip B linija Victoria gripe.

Potvrđen je prvi oboljeli od gripe u ovoj sezoni, pri čemu je važno odmah naglasiti kako je riječ o uvezenom slučaju gripe. Oboljeli je, naime, prije pet dana doputovao iz jedne suptropske zemlje u kojoj gripa uvijek cirkulira u manjem ili većem intenzitetu. 

Kod oboljelog dokazan je tip B linija Victoria gripe. 

– To je prvi i jedini slučaj koji se zasad pojavio. Vjerujemo da je ta gripa donesena s putovanja i ne očekujemo zbog toga sada početak epidemije – rekao je dr. Vladimir Draženović, voditelj Nacionalnog centra za gripu ponavljajući kako je najučinkovitija prevencija gripe cijepljenje koje je svima dostupno kod obiteljskih liječnika i u javnim zavodima u cijeloj zemlji. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ♌
10:13 12.11.2019.

Obiđite vamo Slavonska sela pa vidite jeli prvi slučaj.

Avatar raco
raco
10:22 12.11.2019.

pa šta onda širite paniku ako se ne očekuje da taj jedan izolirani slučaj išta pokrene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije