Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKRUTNO UBOJSTVO

Potvrđena optužnica ženi koja je partnera ubola i zarezala 75 puta

U stanu pronađen mrtav muškarac
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
29.05.2018.
u 14:05

Njegova veza s Božicom Nišević bila je turbulentna, često su se alkoholizirani svađali i tukli, zbog čega je intervenirala i policija.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijsko suda nedavno je potvrdilo optužnicu protiv Božice Nišević (42), optužene za teško ubojstvo počinjeno na okrutan način i u prekoračenju nužne obrane i to zato što je 28. prosinca 2017. ubila svog izvanbračnog partnera Dražena Pavlovića (53).

Prema optužnici ubila ga je tako što ga je nožem po glavi i tijelu ubola 29 puta, a na tijelu je imao i 47 reznih rana. Njih su dvoje bili alkoholizirani, a prije no što je na okrutan način ubila Pavlovića, on je nju vrijeđao i tukao. U jednom ju je trenutku bacio na pod te ju je nogom udarilo u lice. Nastavili su se tući i čupati za kose, a u jednom trenutku, navodi se u optužnici, pokušavajući se obraniti od Pavlovićevih napada, Božica Nišević uzela je nož dužine oštrice 20 centimetara te je njima 29 puta ubola Pavlovića po glavi i tijelu. Uz to mu je zadala i 47 reznih rana zbog čega je imao podljeve i razderotine.

Tužiteljstvo navodi i da brojne ozljede koje je Pavlović zadobio u ukupnosti predstavljaju osobito teške ozljede zbog kojih je on pateći i trpeći intenzivne bolove, iskrvario i preminuo. U optužnici je predloženo i da se Božici Nišević produži istražni zatvor u kojem je od uhićenja lani u prosincu. Nakon što ga je ubila, sama je nazvala policiju te ih tražila da hitno dođu. Tvrdila je tada da je silovana, a kada su policajci došli njega su našali u lokvi krvi, dok je ona imala ozljede po licu. Kasnije je ustanovljena da je lakše ozlijeđena. Inače, ubojstvo se dogodilo 28. prosinca, odnosno samo par dana nakon što je Božica Nišević izašla iz Remetinca u kojem je bila tri mjeseca jer je majci prijetila ubojstvom.

U stanu pronađen mrtav muškarac
1/6

Zbog tih prijetnji imala je i zabranu približavanja majci. Bila je pritvorena i jer je 2016., također nožem i također pijana napala Pavlovića, no taj je postupak na koncu obustavljen jer je on nije teretio. A on je pak pravomoćno bio osuđen zbog ratnog zločina jer je sudjelovao zlostavljanju civila i ratnih zarobljenika u Kerestincu tijekom 1991. i 1992. Nepravomoćno je bio osuđen na tri godine zatvora, no Vrhovni sud mu je umanjio kaznu za godinu dana.

Kako je tijekom trajanja postupka bio u istražnom zatvoru, to mu je uračunato u kaznu, pa mu je na koncu od dvije godine zatvora ostalo odslužiti svega 20 dana. To je odslužio u proljeće 2017. Njegova veza s Božicom Nišević bila je turbulentna, često su se alkoholizirani svađali i tukli, zbog čega je intervenirala i policija.

Oboje su imali i problema s alkoholom i neuspješno su se liječili. Ona je čak 31 put bila liječena u Vrapču, a prema iskazima vještaka jednom je završila i u komatoznom stanju jer joj je izmjereno nevjerojatnih 7,8 promila alkohola u krvi. Iz vještačkih nalaza proizlazi i da je dokazano da ima povišenu toleranciju prema alkoholu.

Ključne riječi

Komentara 3

BL
blizak
14:14 29.05.2018.

Hoće li Istambulska konvencija zaštititi njega/žrtvu?

Avatar 123456
123456
21:47 29.05.2018.

hebala vas Istanbulska konvencija i zaštita žena!!

RE
reborn
15:07 30.05.2018.

Da vidimo... 29 ubodnih rana i 47 reznih rana... Muškarac je preminuo, iskrvario, a žena je zadobila nekoliko lakših ozljeda i masnica... Međutim, novinarka nema problema reći kako je napadač i opet - muški, a žrtva napada (koja se - eto - malo zaigrala u samoobrani) - žensko. Kako stereotipni pogled suprotan od očiglednih činjenica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije