Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljana djeca
Povratak na članak

Potresno pismo: "12 puta morala sam pričati kako sam silovana"

Umjesto jedinstvenog iskaza, dijete je moralo više puta iznova svjedočiti kako je silovano.

Komentari 17

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
15:00 16.10.2011.

A gdje je sad pravobraniteljica za djecu?! hm?!

VL
ZE
.zeitgeist.
15:18 16.10.2011.

Nije to ništa. Slavko Musiov je prije 2 godine silovao 12godišnjakinju, i još je slobodan. A žrtvu maltretiraju sve moguće službe.

VL
HE
HermionaGranger
16:08 16.10.2011.

zeitgeist - mozes li malo vise reci o tom Slavku? Uopce nisam cula za slucaj. Koje sluzbe je maltretiraju? ako mozes malo vise o tome reci, da se zna! Utipkala sam u google ime Slavko Musiov, ali ne izlazi mi nista posebno...

VL
HE
HermionaGranger
16:09 16.10.2011.

Vezano za ovaj slucaj...mislim da bi silovana djeca trebala svjedociti i pricati s pedijatrima ili psholozima. a oni bi djetetov iskaz trebali proslijediti sudu. I ne razumijem kakva je to majka koja od kceri traze da povuce iskaz protiv oca...

VL
CR
crocro
16:23 16.10.2011.

Da se takva \"tortura\" nad djevojčicom koristila prije 20-30 godina, ne bih se čudio. No, u današnje vrijeme je problem što nije zakonom točno definirana procedura ispitivanja maloljetnika u ovakvim slučajevima. Zašto se u konkretnom slučaju nisu primjenile moderne metode i tehnike tako da djevojčica dadne iskaz samo jednom i to tako da je za nju manje traumatično, jer se traumatičnost ne može otkloniti. Dakle, zakonom propisati taktiku i tehniku primjerenu modernom dobu, a ovo što se dogodilo da je dijete 12 puta moralo dati iskaz, to djeluje sadistički i možda bi se moglo razgovarati čak i o Remrtincu. No, zakonom donijeti način ispitivanja modernom vremenu i tko to ne poštuje, bez istrage mora u zatvor. Ovo je sramotno i ne može se tolerirati, jer se to čak ne bi desilo niti u Bangladešu. Ovo je za razmisliti.

VL
FE
Felicijen
16:37 16.10.2011.

Nakon toliko maltretiranja i ispitivanja i ja bih priznao da sam silovan...

VL
ZE
.zeitgeist.
16:40 16.10.2011.

HermionaGranger Mogu reči puno toga, ali izbrisali bi komentar. Pokušat ću pomalo. Dakle, Slavko Musiov je obiteljski prijatelj jedne zagrebačke obitelji. Prije 2 godine je zamoljen da pričuva djevojčicu, jer su roditelji morali u Bjelovar. Tada ju je silovao. I da, nema ništa na netu, nažalost. kao što i ovaj gore slučaj ne bi bio bitan, da se žrtva nije napisala pismo.

VL
OB
-obrisani-
17:52 16.10.2011.

Ova djevojka bi apsolutno trebala da tuzi drzavu zbog nanosenja dusevnih boli,jer izgleda nema drugog nacina da ti degeni shvate da je ponizenoj osobi pricanje o tome veoma bolno i mucno,pogotovo ako prica sa nekim ko ne pokazuje nikakvo ljudsko razumijevanje ili cak pokusava da u zrtvi nadje dio krivice.To znam jer sam slicno nesto prosao,ne silovanje nego ozljedjivanje i ponizenje i zadnja stvar koju sam zelio je da ikom pricam o tome apolicija je uzgred mene izjednacila sa njima i optuzila a neke od njih stavila za svjedokeumjesto da i njih tuzi..Vidim da ni u Hrvatskoj nije nista bolje,steta jer vi ulazite u Europu a niste se makli od Balkana jos

VL
OB
-obrisani-
18:15 16.10.2011.

Nitko ne piše niti psiholozi pričaju sa tisućama silovane djece od strane čeda bandita po stotinama srpskih logora - te bi žrtve trebale također 20 - tak puta davati iskaze raznim institucijama i medijima.

VL
DU
Deleted user
18:50 16.10.2011.

mjenjati zakone, kaj se pedofilije tiče, najrigorozniji zakoni trebaju bit! a još ako je zlostavljač vlastiti otac....ma smrtnu kaznu bih mu dala. božesačuvaj..ovo je prebolno i za čitati, a kamo li zamislit kak je ovoj jadnoj curici bilo.. btw ove statistike na kraju txta su poražavajuće, katastrofa.

VL
PA
Pathfinder60
19:42 16.10.2011.

Pedofilstvo pocinje u 75% slucajeva unutar familije i bliskog okruzenja. Otac, brat, stric, ujak, tetak, ponekad cak i djed, susjed, prijatelj familije, itd… U 10% slucaja su ucitelj, animator lokalnog kluba ili asociacije, pop, pekar, itd… Samo u malom broju slucaja su nepoznati, psihopati koji su slucajno pali na zrtvu. Pedofilstvo je relativan pojam. Imati sexualni odnos sa jednom maloljetnom osobom je pedofilstvo? Koji je limit sexualne punoljetnosti ili punoljetnosti ? U Angoli sexualna punoljetnost pocinje od 12 godina U Burkina Faso, Comorima ili Guineji od 13 godina U Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Bosni, Malaviju, Siera Leone i Botswana od 14 godina, itd… U nekim zemljama zapadnog svijeta u 21 godini Radio sam licno i zivio u Centralnoj Africi tokom skoro 30 godina, I video sam puno “majki” od 11 ili 12 godina sa 2-3 djeteta. Djevojke koje imaju 20 godina i koje su neudane ili nemaju djece su odbacene i od familije i od drustva koje ih okruzuje. Stare i neprotrebne. Sistem naseg drustva I culture je netacan hipokritan i dozvoljava razlicite interpretacije, kako kome odgovara. Materiaja koja zasluzuje meditiranja.

VL
RE
reporter
20:01 16.10.2011.

Naravno kad državu vode izdajnici i nemoralni ljudi. Sjetite se afere u Osijeku, pa najnovije s poznatim sportašima i političarima. Njima je to normalno jer su sami takvi, da nisu imaju moć to spriječiti, no bojim se da je mogućee i da se stvari generalno odvijaju u njihovoj režiji na štetu \"malih\" ljudi. Svo zlo i organizirani kriminal vuče svoje korjene iz exudbaške strukture, koja je prevarila i opljačkala Hrvatski narod i Hrvatsku. Uzmite jednostavnu analizu političara na vlasti od \'90 na ovamo: manolić, gregurić, mestić, boljkovac, degoricija, račan, šeks, .... da ne nabrajam dalje. Svi oni imaju uudbaške korjene, dok se njih ne riješimo neće biti bolje. Samo oni koji nemaju taj zloglasni korjen i koji ne daju Hrvatsku samostalnost mogu povesti Hrvatsku u slobodu i prosperitet. Ne exudbašima i NE u UE!!!!!

VL
PR
probuđen
21:30 16.10.2011.

Postoje političari pedofili,sotonisti,suci koji moraju ući u svijet pedofilije da bi napredovali u sotonskoj hijerarhiji zvanoj NWO.incest i pedofilija u obiteljima je samo posljedica nikakvog seksualnog odgoja koje crkva namjerno sabotira kako bi ovakvih slučajeva bilo više i svuda.slučaj ove djevojčice meni govori da je autoritet uvažene dr.Buljan Flander dosta mlak i da nema dovoljno ljudi koje bi prosvjećivalo neobrazovane i neuke žene za koje se pedofili najčešće žene.Pedofile ćemo naći na ovogodišnjim izbornim listama,čak i onim koji su uvjereni u svoju izbornu pobjedu.Sotonistički haljeci moraju stati kad je sudbina ove djece i države u pitanju.

VL
VE
verrmaj
23:01 16.10.2011.

Po mome misljenju jedna izjava silovane djevojcice je dovoljna jel vec sam slucaj je dovoljno tezak da bi se ponavljao toliko puta , nju su ispitivali pedofili a ne normalni policajci ,psihijatri i suci !!!!

VL
OG
Oger
08:21 17.10.2011.

Zanima me da li je ova \"majka\", koja je od djeteta trazila povuci iskaz, kaznjena?

VL
PE
Pegaz
09:10 17.10.2011.

reporter Evo, tko o cemu - forumasi opet o udbasima, hrvatskoj samostalnosti... Kako to IKAKVE veze ima s nesrecom koja je zadesila tu jadnu silovanu djecu i time da ih se tjera da vise puta svjedoce?! Takve se stvari, na na zalost, dogadjaju, mozda u manjoj mjeri, i u razvijenijim drzavama od ove, pa tamo nema bivsih udbasa. Tko je tamo kriv sto drzavne institucije cesto nemaju sluha, a u silnim nastojanjima da dobiju sto vise materijala iz svjedocenja?

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
10:25 17.10.2011.

Zaista zastrašujući podaci, ali zanima me kada ćemo dobiti ovako pregledne i jasne statistike onih slučajeva kada majke opstruiraju legitimno pravo djeteta na susrete sa ocem i na taj način manipuliraju, odnosno zlostavljaju vlastitu djecu!?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.