Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najskuplji projekt

Potres u BiH nije oštetio Pelješki most. Iz Hrvatskih cesta objasnili i zašto

Pogled iz zraka na gradilišta pristupnih cesta za Pelješki most
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/5
23.04.2022.
u 17:37

Most na poluotoku Pelješcu, kojim se cestovnim zaobilaženjem BiH povezuje južni dio Hrvatske, najskuplji je infrastrukturni projekt otkako je 1986. godine Europska komisija počela sufinancirati projekte

Snažan potres koji je pogodio Bosnu i Hercegovinu osjetio se i u Hrvatskoj. Pelješki most nije pretrpio nikakva oštećenja, a iz Hrvatskih cesta su pojasnili i zašto.

Most je projektiran za najvišu potresnu zonu i nije pretrpio nikakva oštećenja, rekli su za Dnevnik.hr iz Hrvatskih cesta.  

Potres nije oštetio ni ostale objekte na gradilištu pristupnih cesta. Potres je uzrokovao nekoliko manjih odrona na Jadranskoj magistrali i na Državnoj cesti DC 120 kod Sobre u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. "Svi odroni su sanirani do ponoći", rekla je glasnogovornica Hrvatskih cesta Tamara Pajić. 

Video: Pelješki most prošao je tehnički pregled, a otvorenje se očekuje u srpnju

Podsjetimo, Pelješki most je prošao tehnički pregled i bit će otvoren zajedno s 20 kilometara pristupnih cesta u srpnju ove godine. Ostalih 10 kilometara pristupnih cesta odnosno stonska obilaznica bit će završeni do kraja godine.

Most na poluotoku Pelješcu, kojim se cestovnim zaobilaženjem BiH povezuje južni dio Hrvatske, najskuplji je infrastrukturni projekt otkako je 1986. godine Europska komisija počela sufinancirati projekte. Most je koštao 418 milijuna eura u čemu EU sudjeluje s 85 posto novca a Hrvatska s 15 posto. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:15 25.04.2022.

1986????? Novinar opet u nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije