Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
7.7 PO RICHTERU

Snažan potres zatresao Karibe: Otvorile se velike rupe u tlu, oštećeni automobili...

Potres između Kube i Jamajke
Foto: screenshot/EMSC
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.01.2020.
u 21:09

Povučeno je upozorenje na tsunamije, a an društvenim mrežama već su se pojavile snimke koje svjedoče o nastaloj šteti

Snažan potres magnitude čak 7.7 po Richteru pogodio je oko 19 sati područje između Kube i Jamajke.

Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog centra, epicentar je bio 254 kilometra istočno od George Towna, glavnog grada britanskog prekomorskog posjeda Kajmanskih otoka. U Havani su tisuće ljudi izašle na ulice nakon evakuacija zgrada.

Potres je uznemirio i brojne pokrajine Kube, prema informativnom portalu Cubadebate. Centar za uzbunjivanje na Pacifiku izdao je upozorenje na cunami za obale Meksika, Belizea, Kube, Hondurasa, Jamajke i Kajmanskih otoka uz valove od 30 cm do 1 metra u krugu od 300 kilomet aod epicentra, ali seizmologinja s kalifornijskog instituta za tehnologiju (CalTech) Lucy Jones je na Twitteru objasnila da je taj potres je izazvao koso pokretanje na rasjedu što je umanjilo opasnost od tsunamija. 

U Miamiju je policija evakuirala nekoliko zgrada, ali za sada nema dojava o ozlijeđenima.

 

Na društvenim mrežama su se pojavile snimke koje svjedoče o nastaloj materijalnoj šteti. Pojavile su se tako velike rupe, a oštećeni su i neki automobili.

VIDEO Rupe na Kajmanskom otočju

 

VIDEO Rupe na Jamajci 

 

 VIDEO Oštećeni automobili

 

VIDEO Ovako se osjetio potres na Jamajci

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije