Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrhtavanje tla

Sloveniju zatresla dva potresa, osjetilo se i u Hrvatskoj

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
01.11.2015.
u 10:30

Jeste li osjetili potres? Javite nam na mail javi@vecernji.net

Potres jačine 4,3 stupnja po Richteru zabilježila je Seizmološka služba RH danas 7 kilometara od slovenskih Brežica, odnosno 36 kilometara zapadno od Zagreba, a osjetio se i na području Samobora, Zagorja, Zagreba, Karlovca...

Podrhtavanje tla osjetilo se u 8.52 sati, a epicentar potresa bio je na dubini od 10 kilometara, izvijestio je EMSC.

Iz Nuklearne elektrana (NE) Krško u nedjelju su priopćili da nuklearka radi pouzdano i sigurno nakon umjerenog potresa koji se u nedjelju ujutro dogodio na području Brežica. Seizmografi seizmičke mreže i instrumenti u Nuklearnoj elektrani Krško jutros u 8, 52 sati zabilježili su potres koji nije utjecao na sustave i opremu postrojenja. To su potvrdili i pregledi koji su bili izvršeni nakon potresa. Nuklearna elektrana i dalje radi pouzdano i sigurno punom snagom, priopćila je Ida Novak Jerele iz Odnosa s javnosti NE Krško.

U 9.08 sati još je jedan potres zatresao Sloveniju. Taj potres bio je jačice 3,3 stupnja po Richteru, 7 kilometara od Brežica i 36 kilometara od Zagreba na dubini od 6 kilometara.

Posljednji potres u okolici Zagreba bio je 15. rujna, 8 kilometara zapadno od Sesveta.

Osim potresa u Sloveniji, tlo se jutros treslo i na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine gdje je zabilježen potres jačine 3 stupnja po Richteru s epicentrom na dubini od dva kilometra. Treslo se 41 kilometar istočno od Splita, odnosno 18 kilometara sjeverno od Donjih Brela, a potres se osjetio u 7.54 sati.

Dva potresa zatresla su jutros i Albaniju. Prvi je bio u 7.20 sati jačine 3,3 Richtera na dubini od 10 kilometara, udaljen 31 kilometar istočno od Tirane. Drugi potres osjetio se u 7.26 sati, a bio je jačine 4,9 stupnja po Richteru. Epicentar tog potresa bio je 34 kilometra istočno od Tirane na dubini od 10 kilometara.

>>Jeste li osjetili potres? Javite nam na mail javi@vecernji.net

Čitatelji nam se javljaju da su potres osjetili i u nekim dijelovima Zagreba - Šalati, Jarunu, Gajnicama, Dubravi, Novom Zagrebu, Gračanima, središtu Zagreba,... Bračni par iz Stubičkih toplica također je osjetio potres, kao i čitatelj iz Prigorja Brdovečkog koji je u trenutku potresa ispijao kavu. 

Čitatelj iz Sv. Križa Začretja osjetio je potres kada se zavjesa počela njihati. – Nije bilo ugodno – dodaje.

 – Trajalo je desetak sekundi i bilo je jako neugodno – javlja čitatelj Josip iz Krašića. 

>> Potres jačine 3 stupnja po Richteru sinoć zatresao područje Banovine

>> Potres jačine 2,9 zatresao Zagreb, u dijelu grada nestalo struje

Ključne riječi

Komentara 38

DC
dubravko.crnjak
09:23 01.11.2015.

Osjetio se u Zagrebu, Varaždinu, Karlovcu..... i to poprilično momački!

DH
dalibor.hren
09:45 01.11.2015.

Možda migranti skaču preko granice!?

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
09:28 01.11.2015.

Potres se osjetio u cijelom zagrebu vecernjem za informaciu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije