Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jačine 3,9 stupnja

Potres zatresao riječko područje: 'Čula se tutnjava, a onda kao da je netko kuću gurnuo'

Potres kod Rijeke
Foto: EMSC
13.05.2020.
u 12:04

Epicentar je u zaleđu Crikvenice, koje je manje naseljeno pa ne bi trebalo biti štete, istaknuli su hrvatski seizmolozi.

Riječko područje u 11.09 sati zatresao je potres jačine 3,9 stupnja po Richteru, priopćila je Hrvatska seizmološka služba. Dodali su kako je epicentar bio deset kilometara sjeverozapadno od Crikvenice te da je intenzitet u epicentru bio petog stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. 

Epicentar je u zaleđu Crikvenice, koje je manje naseljeno pa ne bi trebalo biti štete, istaknuli su hrvatski seizmolozi.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) ranije je javio kako je potres bio jačine 3,6 stupnja te da se epicentar na dubini od deset kilometara nalazi 24 kilometra sjeveroistočno od Rijeke odnosno tri kilometra sjeveroistočno od Jadranova. 

– Bio je snažan i glasan – napisao je stanovnik Fužina, a podrhtavanje se osjetilo i u Mrkoplju, Dobrinju, Crikvenici pa i na otoku Krku.

– Kratka tutnjava, a onda kao da je netko kuću gurnuo – svjedoči jedan Dobrinjac na stranicama EMSC-a, dok je korisnik iz Opatije naveo:

– Osjetilo se dosta. Stol je zavibrirao na dvije, tri sekunde. Nimalo lijep osjećaj.

Video - Mjesec dana nakon potresa u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar 2222
2222
03:43 14.05.2020.

Tocno sve vise potresa na tlu balkana .srednja dalmacija je podkopana rudnicima a primorje isto od rudnika kamenog uglja i Ulja koje se potrazuje u moru i kopnu..Nemamo ministarstva da za to uloze malo truda i novaca mozda bi otkrilili te Yugo-rupe koje su otvorene .

DE
Dex
18:44 13.05.2020.

Kad pogledaš malo bolje svi ti potresi zadnjih dana su u jednoj liniji ... Crna Gora, Dubrovnik, Split, Crikvenica, Udine, Sjever Italije ..... trebali bi geolozi pogledati da ne postoji rasjed kao onaj u Italiji kod kojeg se stalno tresese (samo oko i u zaleđu Ancone je tridesetak potresa u zadnjih mjesec dana)

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
14:53 13.05.2020.

Trese se Balkan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije