Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAMIR JUGO ZA VEČERNJI TV
Povratak na članak

'Potrebno je uskladiti studije s potrebama na tržištu rada. Svatko tko kaže da je to floskula, štiti svoju učahurenu poziciju'

Poprilično sam siguran da je većina privatnih fakulteta rentabilnija jer moramo brinuti od doslovno svakoj kuni za razliku od javnih fakulteta koji se financiraju iz proračuna, kazao je

Komentari 3

DU
Deleted user
15:48 23.05.2022.

"Potrebno je uskladiti studije s potrebama na tržištu rada." Dobro jutro, Kolumbo! Triba i dobrano reducirati društveno-humanističke fakultete/studije jer stvaraju ljude bez mogućnosti zapošljavanja nakon završetka fakulteta/studija, u velikoj većini.

VL
ZG
Zeljko Grabar
18:41 23.05.2022.

Za ovu tvrdnju treba stvarno zavrsiti velike skole ili pak ograniciti broj upisa na razne filozofske fakultete i na fakultete politickih znanosti i slicne "nis korisne" ustanove na broj upisanih u srednje strucne skole, smjer dimnjicar, vodoinstalater ili kovac. U takvim uvijetima bi se odmah stvorile predpstavke za trziste rada a ove nazovi humaniste prisililo da pocnu obradjivati vrtove i pasti ovce. Bio bi to prosvjetni preporod za zemlju kakva je Hrvatska danas, a gospodarstvo posebno ono "Zimmer frei" doslo bi do potrebne radne snage sa visokim stupnjem naobrazbe. Zamisli koliko bi se podigla kultura usluzivanja u ugostiteljstvu, jer se u istoj struci za dobar rad dobivaju vece napojnice zadovoljnih gostiju od one koju ostvaruju svojim intelektualnim doprinosom u novinarstvu, raznim fakultetima gdje moraju svasta pisati ili procitati za mizernu placu.

VL
Avatar Barba
Barba
16:39 23.05.2022.

Ovo o usklađivanju s tržištem slušam od Šuvarove reforme.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.