Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nestali malezijski avion

Misterij konačno riješen? Kinezi uočili objekte u oceanu

malezijski avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
05.04.2014.
u 18:30

Oko 2700 kilometara od zapadne obale Australije kineski avion u Indijskom oceanu uočio plutajuće objekte, a ranije tijekom subote kineski je brod otkrio 'pulsirajući' signal, za koji se vjeruje da dolazi iz crne kutije nestaloga malezijskog aviona

Kineski avion koji je danas u potrazi za nestalim malezijskim avionom Boeing 777, kojemu traga nema već točno četiri tjedna, učio je danas u Indijskom oceanu i brojne bijele plutajuće objekte. Objekti su uočeni na pučini, u 11.05 sati po lokalnom vremenu, a fotografirani iz aviona kroz 20-ak minuta od pronalaska, i to 2700 kilometara od Pertha i zapadne obale Australije.

Kako javlja kineska agencija Xinhua, australski pilot u avionu tu je informaciju o objektima na moru proslijedio JACC-u, zajedničkom koordinacijskom centru koji koordinira veliku multinacionalnu potragu za avionom u Indijskom oceanu. Kineski patrolni brod koji sudjeluje u potrazi za nestalim avionom Malaysia Airlinesa otkrio je 'pulsirajući' signal frekvencije 37.5 kHz, javlja CNN koji se poziva na kinesku novinsku agenciju Xinhua.

Radi se o standardnoj frekvenciji signala za crne kutije, ali još nema potvrde o tome je li signal uistinu povezan s nestalim avionom.

Intenzivirana potraga

Podsjetimo, potraga za avionom Malaysia Airlinesa koji je nestao 8. ožujka ušla je u dosad najintenzivniju fazu, javlja BBC.

Potragu koordinira Australija, a australske vlasti izvijestile su da u subotnjoj potrazi za avionom u južnom Indijskom oceanu sudjeluje do 13 aviona i 11 brodova. Brodovi pokušavaju pronaći crnu kutiju aviona prije nego što joj se isprazne baterije.

Prema službenoj izjavi australskih vlasti, fokus im je sada na potražnom području koje se  nalazi oko 1700 kilometara sjeverozapadno od Pertha a prostire se na 217.000 četvornih kilometara.

Avion Malaysia Airlinesa nestao je 8. ožujka na letu iz Kuala Lumpura u Peking. Vjeruje se da se srušio u južni Indijski ocean ali još nisu pronađeni nikakvi njegovi ostaci koji bi to potvrdili.

Također još uvijek nije poznato zašto je skrenuo s kursa. U avionu je bilo 239 osoba. 

>> Izvučeni objekti iz mora. Jesu li s leta MH370?  

>> Letio je 'racionalno', Boeing 777 srušen je u samoubilačkoj misiji?

Komentara 11

AM
alberta.mutti.5
19:02 05.04.2014.

Kao da ga traze SDP i HDZ ukoordinaciji sa Milanovicem i Karamarkom.

DU
Deleted user
17:44 05.04.2014.

Ni komadic od onolikog zrakolplova ni su pronasli,ali su evo pronasli"crnu"kutiju,koja je vise od mjesec dana negdje na dnu oceana,ili je naknadno donesena,i bice na njoj razgovor snimljen po necijo verziji………...

LO
lojtra1
22:43 05.04.2014.

Kinezi su prirodno nadareni za pronalaženje stvari pod kutom :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije