Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADOVI KREĆU OVOG LJETA

Potpuna transformacija: Rekonstruira se odmorište Zagreb i gradi novi priključak

Zagreb: Motel Plitvice gdje su smještene izbjeglice iz Ukrajine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
19.02.2023.
u 19:28

Rušenjem motela bez posla bi moglo ostati između između 20 i 40 djelatnika starije životne dobi

Projektnu dokumentaciju imaju, papiri su gotovi, a na građevinske radove Hrvatske autoceste trebale bi prionuti od ljeta, kada se planira graditi novi priključak odmorišta Zagreb. Onoga kod motela Plitvice na A1, koje bi se trebalo u potpunosti transformirati gradnjom nove benzinske postaje s trgovinom i kafićem te nizom sadržaja za vozače kamiona. Priključkom će, kažu nam u HAC-u, biti omogućen pristup južnom platou odmorišta iz oba smjera autoceste, a priključak je i uvjet za izgradnju suvremene benzinske postaje na odmorištu.

Inina benzinska

– Radovi obuhvaćaju i uklanjanje postojećeg izlaza s južnog platoa, uklanjanje postojećih priključaka sjevernog platoa odmorišta te potrebnu infrastrukturu: oborinsku odvodnju, napajanje EE, javnu rasvjetu, napajanje vodom... – kažu nam u HAC-u pa dodaju da će biti uklonjene i postojeće dotrajale Inine benzinske postaje na oba platoa odmorišta.

– Izvođenje radova planirano je od trećeg kvartala 2023. zaključno s četvrtim kvartalom 2024. te će, po ishođenju uporabne dozvole, uslijediti izgradnja nove suvremene benzinske postaje s trgovinom i kafićem te pristup iz oba smjera autoceste – kažu u HAC-u koji je još 2020. proveo javno nadmetanje za benzinsku postaju.

– Kao najpovoljnija odabrana je ponuda Ine – objašnjavaju u HAC-u kako će se dvije stare Inine benzinske zamijeniti jednom, većom i modernijom. Na natječaj su se javile sve velike naftne kompanije, a Ina je ponudila mjesečnu naknadu od nešto više od 70 tisuća eura bez PDV-a. Za benzinske koje su sada kod motela Plitvice plaćaju oko tri tisuće eura mjesečno. HAC kaže da želi cjelovito urediti ovo odmorište.

– Bit će uključeni i sadržaji truckstorea i čuvanog parkirališta za teretna vozila, uslužnog ugostiteljskog objekta i autokampa te elektropunionica za osobna i teretna vozila – kažu u HAC-u pa ističu i da njihov dugoročni plan cjelovitog uređenja odmorišta ovisi o dinamici razrješavanja odnosa s trenutačnim posjednikom uslužnih objekata.

Bez nagodbe za Motel

Misle na motel Plitvice, koji planiraju rušiti, a koji je u većinskom vlasništvu države preko Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera. Predstečaj je pokrenut 2021., a najveći vjerovnik je upravo HAC. Zemljište je u vlasništvu države i pod upravljanjem HAC-a, dok je nekretnina u vlasništvu Motela Plitvice d.o.o. Nagodba o stupanju u posjed nije postignuta, a nije plaćena ni naknada za izvlaštenje. Motel je mobiliziran za prihvat izbjeglica iz Ukrajine, a nakon njihova odlaska rješenje o prestanku mobilizacije još nije stiglo. Rušenjem Plitvica bez posla bi moglo ostati između 20 i 40 djelatnika starije životne dobi.

VIDEO Gradnja riječke ceste D403, najskuplje ceste u Hrvatskoj

Komentara 16

PR
propalismoFranjoskroz
19:37 19.02.2023.

Realno, pa nasta ono izgleda, kao iz 60. ih godina

Avatar links
links
07:08 20.02.2023.

Sjećam se tog cijelog kompleksa dok je blistao, odlična hrana u Ličkom restoranu, sjajan kamp, popratni objekti, prelaz na drugu stranu pješačkim tunelom iznad autoceste....sve uredno, organizirano...a onda stigoše domoljubi...postaviše svoje slugane u NP Plitvice i napraviše smetljište od toga, tada revolucionarnog kompleksa... žalosno

TE
Templo
07:32 20.02.2023.

Znaci 2 ljeta ce biti nesnosne guzve na obilaznici?! Turisti i mi plus radovi, ma predivno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije