Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog špijuna

Potpredsjednik Irana: Lagali smo o svom nuklearnom programu

fereydoun abbasi
Reuters/PIXSELL
21.09.2012.
u 12:23

Abbasi je optužio britansku obavještajnu službu MI6 za špijunažu iranskog nuklearnog programa

Iran je ponekad davao lažne informacije o svojemu nuklearnom programu kako bi zavarao strane obavještajne službe, rekao je Fereydoun Abbasi, šef iranskog nuklearnog programa i potpredsjednik Irana, u razgovoru za panarapske novine s londonskom adresom Al-Hayat. Abbasi je također optužio britansku obavještajnu službu MI6 za špijunažu iranskog nuklearnog programa.

– Ponekad smo se pravili da smo slabiji no što smo stvarno bili, a ponekad bismo pokazivali snagu koju zapravo nismo imali – rekao je Abbasi dodavši kako je to bio jedini izbor u zavaravanju stranih špijuna, prenosi RT.

>> Iran pokazao zube: Podmornica i razarač u Hormuškom tjesnacu

UN-ovoj organizaciji za nuklearnu energiju IAEA-i predbacio je što se ponašala prema Iranu kao prema krivcu.

– Drugi nas optužuju, a agencija te optužbe pokušava učvrstiti, kao što se dogodilo u slučaju režima Saddama Husseina, tražeći zakonski okvir kako bi mogla izolirati Iran i zaoštriti sankcije – tvrdi Abbasi.

Abbasi nije htio otkriti o kojim je točno lažnim informacijama bila riječ ni kome su te informacije dane. IAEA nije htjela komentirati optužbe.

Komentara 23

LI
Livi
12:45 21.09.2012.

Nisi jedini koji lazes. Vas je vjerski voda u pismenom formi izjavio da za Allaha nije grijeh ubiti, slagati, opljackati, oteti, presutiti ...

AA
aabbcc
12:45 21.09.2012.

. Amere najvise zabrinjava sto ne mogu znati ni pobrojati koliko Iran ima onih nevidljivih aviona u zraku.

OB
-obrisani-
12:36 21.09.2012.

lagali su i amerikanci lazete vi ,lazu oni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije