Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor na "vježbu"

Iran pokazao zube: Podmornica i razarač u Hormuškom tjesnacu

hormuški tjesnac, iranska mornarica, podmornica, helikopter (1)
Reuters/PIXSELL
19.09.2012.
u 10:19

Oružane snage Irana moraju dosegnuti visoku razinu tako da nitko ne može napasti snažnu ogradu naše zemlje i Iranaca, kazao je ajatolah Khamenei vojnim zapovjednicima

SAD, Francuska, Velika Britanija i mornaričke snage još 22 zemlje od nedjelje se "bore" u Hormuškom tjesnacu, a Iran je odlučno odgovorio na provokacije poslavši u tjesnac naoružanu podmornicu Tareq-901 i jedan od svojih razarača. Slanje podmornice i razarača naredio je ajatolah Ali Khamenei dok je bio u posjetu sjevernom pomorskom gradu Noshahru kako bi promatrao vježbe mornaričkih kadeta koji su obučeni za postavljanje mina, oslobađanje otetih brodova, uništavanje neprijateljskih plovila i iskakanje iz helikoptera, prenosi Reuters.

– Oružane snage Irana moraju dosegnuti visoku razinu tako da nitko ne može napasti snažnu ogradu naše zemlje i Iranaca – kazao je ajatolah Khamenei vojnim zapovjednicima.

Iranske podmornice klase Tareq plovila su na dizelski pogon ruske proizvodnje. Izrađene su početkom 90-ih i mogu nositi 18 torpeda, rakete zemlja-zrak i podvodne mine, a Mohammad Ali Jafari, zapovjednik iranskog islamskog revolucionarnog korpusa, kazao je da vježbu SAD-a i njihovih saveznika u Hormuškom tjesnacu ne smatraju prijetnjom jer se radi o obrambenoj vježbi.

>>'Obama s Netanyahuom dogovorio detaljan plan napada na Iran'

Komentara 67

GU
Guderian
19:10 19.09.2012.

To nije ta podmornica!Tareg-901 je podmornica klase KILO što su jedne od najmočnijih ruskih konvencionalnih podmornica i Iran ih ima tri.Ovo je slika mini podmornice naoružane sa dva torpeda i magnetnim minama.Ovakvih podmornica Iran ima 15-stak i spada u klasu mini podmornica za obalnu ophodnju.Sasvim su dovoljne za stvaranje problema u Hormuskom tjesnacu.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:36 19.09.2012.

Hm Ako je ovo podmornica, meni liči na onu iz tehničkog muzeja u Zagrebu. Ako zaroni, to je to. Nema više izrona, jer ništa na njoj ne radi. A stotine milijardi vrijedna flota združenih snaga šepurit će se uokolo i i javljati o ugrozi u Hormuškom tjesnacu i dalje drobiti milijarde poreznih obveznika. Kako je lijepa ta demokracija, skoro kao i kod nas.

IP
info_punkt
19:06 19.09.2012.

ova podmornica ima svoju namjenu i za tu namjenu je bolja nego klasa Borei ili Virginia...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije