Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica i dalje vodi

Potpora Škori pala za dva posto, Kolakušiću se više nego udvostručila

Miroslav Škoro i Mislav Kolakušić
Foto: PIXSELL
1/9
11.11.2019.
u 18:48

U drugi krug, prema istraživanju, idu aktualna predsjednica i bivši SDP-ov premijer

Da su se predsjednički izbori održali početkom studenog  aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović osvojila bi 28,6 posto glasova birača. Potpora joj je pala nešto više od postotnog boda (29,8 posto u listopadu). Pokazalo je to istraživanje CRO Demoskop provedeno za RTL Danas.

Sličan pad bilježi i SDP-ov kandidat Zoran Milanović koji je sada na 24,3 posto (25,6 posto u listopadu). Gotovo dva i pol postotna boda manje ima Miroslav Škoro kojeg bi zaokružilo 16,7 posto ispitanika (19,1 posto u listopadu).

Bivši sudac, sada europarlamentarac Mislav Kolakušić više je nego udvostručio potporu. Prošlog je mjeseca imao nešto više od 6 posto potpore, a sada čak 14 posto (6,4 posto u listopadu). Po biračkom tijelu Kolakušićeva je potpora šarolika; bira ga 3 posto HDZ-ovaca, 6 posto SDP-ovaca, gotovo 15 posto Mostovih birača, ali i četvrtina birača Živog zida i Neovisnih za Hrvatsku.

Foto: RTL Danas

Dejan Kovač, kojeg podupire HSLS, je na 2,6 posto, Dalija Orešković na 2,5 posto. Bivši član Živog zida Ivan Pernar je na 1,3 posto, dok je Ante Simonić, bivši HSS-ov potpredsjednik Vlade u mandatu Ivice Račana ispod jedan posto (0,8 posto).

Ispod toga su Vlaho Orepić (0,7 posto), Ava Karabatić (0,5 posto), Dario Juričan (0,5 posto) i Katarina Peović (0,3 posto). Ostalih je 1 posto, a unatoč velikom broju kandidata ima i neodlučnih, točnije 6,1 posto.

U drugi krug, prema istraživanju, idu aktualna predsjednica i bivši SDP-ov premijer. Iako i dalje ne pretjerano uvjerljivo - u oba slučaja pobjeđuje HDZ-ova kandidatkinja. Da se sada sučele Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović aktualnu bi predsjednicu zaokružilo 51,8 posto ispitanika (50,8 posto u listopadu), a Zorana Milanovića 44,5 posto (44,9 posto u listopadu).

Foto: RTL Danas

Da se u drugom krugu nađu predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro, pobijedila bi Grabar-Kitarović.

Da se pak u drugom krugu nađu Miroslav Škoro i Zoran Milanović, tijesnu pobjedu bi odnio Škoro.

Foto: RTL Danas

Komentara 93

ŽM
željo_moja
20:00 11.11.2019.

Jel se itko sjetio Jakova i upitao se hoce li izdrzati i iducih 5 godina? #jakoveizdrzi

VA
Vagabundo
20:14 11.11.2019.

„Sad il nikada“ je bilo 91, a ne 2019.

DD
duda.dudica
20:05 11.11.2019.

2025 kada Jakov postane predsjednik pisat cemo #kolindaizdrzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije