Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liste zapele

Teškoće inicijative '67 je previše': u dubrovačkoj regiji ne može se potpisati za referendum

Inicijativa '67 je previše'
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/8
28.04.2019.
u 15:27

Sindikati tvrde da je paket s potpisnim listama u Dubrovnik poslan u četvrtak, HPekspresom, da je plaćena i posebna tarifa, ali da ih u pošti nisu upozorili kako subotom ne dostavljaju pošiljke, osim ako se dostava posebno plati.

Čelnici građanske inicijative "67 je previše" kojom sindikati traže raspisivanje referenduma zadovoljni su odazivom građana u prva dva dana prikupljanja potpisa. A 4000 volontera potpise prikuplja na na više od 300 štandova, u više od 200 gradova i općina Hrvatske. No, prikupljanja u Dubrovniku, Korčuli niti bilo gdje u dubrovačkoj regiji, još uvijek nema jer su kutije s potpisnim listama zapele u pošti.

Sindikati tvrde da je paket s potpisnim listama u Dubrovnik poslan u četvrtak, HPekspresom, da je plaćena i posebna tarifa, ali da ih u pošti nisu upozorili kako subotom ne dostavljaju pošiljke, osim ako se dostava posebno plati.

Kada je njihov službenik na čije je ime i privatnu adresu u Dubrovniku pošiljka poslana pokušao osobno preuzeti paket, u pošti mu to nisu dali.

Pritom mu je rečeno kako bi na dostavu pošiljke mogao čekati i pet dana, što bi mogao biti popriličan problem za inicijativu, pogotovu kada se zna da je "udarno vrijeme" za prikupljanje potpisa upravo prvi vikend potpisivanja.

Inicijativa '67 je previše'
1/8
Ključne riječi

Komentara 45

ST
stefj
15:58 28.04.2019.

Lijepo je vidjeti kada se sindikati državnih i javnih službi ulove u klopku onih koje navodno predstavljaju... A ne znam što se sad odjednom boje. Pa skupit će dovoljno potpisa, to je isto kao da se ide potpisivati za nižee poreze ili za višu plaću ili nešto slično. Svatko će to potpisati... Tko još gleda na sutra, na djecu ili nekakvu održivost sustava. Kod nas se uvijek gleda da će to netko drugi platiti... Uz ovakve sindikate, čudno je da nas Bugarska još nije prestigla, no uskoro će, pa ćemo doći na prirodno zadnje mjesto... Mladima ne preostaje ništa drugo nego potražiti sreću negdje drugdje, nek se sindikati bave devastacijom države iz koje su otišli, lakše je gledati sa strane...

MM
mmaraci4
15:56 28.04.2019.

Treba provjerit da li je u Zagrebu Bandić"ustupio štandove i prostor" za prikupljanje potpisa i ako je ,za koliko je oštećen gradski proračun!!!!!! Isto to napraviti i u Rijeci i svim drugim gradovima.Ili ćemo "čekati"(i načekati se) da to pitanje postave tzv. mediji i tzv. novinari?Ma nećeju sigurno jer podršku daju i ,zamislite,komunjare.

Avatar Urbani
Urbani
16:53 28.04.2019.

Sindikati ispolitizirani glumci i neradnici, parola "svi na drzavnu sisu"!! Kad su se borili za veci minimalac, bolja radnicka prava, bolju socijalu, nikada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije