Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PITANJA

Krešimir Sever: I vlast očekuje da ćemo prikupiti dovoljno potpisa

Krešimir Sever
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
28.04.2019.
u 11:45

'Nama je važna potpora svih, pogotovo mladih jer mladi upravo zbog besperspektivnosti koju osjećaju u ovoj zemlji odlaze van'

U koliko je mjesta i na koliko štandova moguće dati svoj potpis za raspisivanje referenduma za izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju i koliko će volontera odraditi ovu akciju?

Potpisi će se prikupljati na više od 300 štandova u više od 200 gradova i općina. U akciji će sudjelovati više od 4000 volontera i aktivista svih dobnih skupina.

Koliko se točno potpisa mora prikupiti i koliku podršku očekujete?

Prema odgovoru iz Ministarstva uprave trebamo skupiti 373.568 potpisa. Mi želimo da potpisa bude što više. A ta brojka ovisi i o vremenskim uvjetima jer, ako je vrijeme lijepo, onda građana ima na sve strane i lako se usputno priključe na neki od štandova i daju potpis, a ako je vrijeme kišovito, tada svi nekamo jure i žure. Tada je i volonterima teže biti uz štandove. Kiša se slijeva za vrat, po papirima, a onda na kraju državna vlast čini sve da i razmočene papire proglasi nevažećima.

Mi očekujemo da bi potpisa trebalo biti više nego dovoljno. To očekuje i vlast i toga se izrazito boji, što se vidi po nervoznim reakcijama plašenja naroda nekim astronomskim brojkama, mogućim smanjenjem mirovina i drastičnim povećanjem zaduženosti ako naša inicijativa prođe, što sve skupa ne stoji. Jedina svrha toga jest odvratiti građane od potpisivanja te poslati klimavu poruku Ustavnom sudu da pri ocjenjivanju broja potpisa i rezultatu mogućeg referenduma treba skrbiti da to državu ne dovede u propast, što su podjednako pouzdane prognoze kao i da će nas doplavljeni glečeri s krajnjih polova Zemlje dohvatiti po dubrovačkim zidinama.

Podršku inicijativi daju i mladi. Je li vam to posebno važno i drago?

Naravno! Nama je važna potpora svih, pogotovo mladih jer mladi upravo zbog besperspektivnosti koju osjećaju u ovoj zemlji odlaze van. Zato nam je i te kako važno da mladi osjete da je to i njihova bitka, da trebaju ostati ovdje i boriti se za svoju budućnost, a ne prepuštati odnarođenim političkim elitama da u njihovo ime donose odluke ne pitajući ih pri tome ništa te da njihove bake i djedove, roditelje, pa i njih same, gledaju samo kroz prizmu troška.

Ključne riječi

Komentara 6

MA
marijaqwer
13:32 28.04.2019.

Reći će narod što misli. Što ako narod misli suprotno od političara??? Koga onda ti političari predstavljaju , za koga rade, čije interese ostvaruju ?????

MA
maja11
12:53 28.04.2019.

Trebale bi javne objave imovinskim kartica sindikalnih čelnika bilo bi iznenađenja

DU
Deleted user
12:51 28.04.2019.

..30 godina ovaj dede je uhljeb..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije