Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNATNA OŠTEĆENJA

Potpisan ugovor o radovima konstrukcijske obnove dijela Metalurškog fakulteta u Sisku

Foto: Večernji list
1/4
02.05.2022.
u 14:10

S nadležnim ministarstvima ispregovarana je dodatna financijska alokacija u svrhu hitne sanacije konstrukcijske obnove prostora

Potpisani su ugovorI o nabavi radova hitne sanacije konstrukcije i pružanju usluge kompletnog stručnog nadzora nad izvođenjem radova hitne sanacije konstrukcije Centra za ljevarstvo – SIMET u sklopu Metalurškog fakulteta Sisak.

Naime, Metalurški fakultet u Sisku, jedina visokoškolska ustanova u ovom gradu, pretrpio je znatna oštećenja uzrokovana razornim potresom od 29. prosinca 2020. godine magnitude 6,4 po Richteru.

Rezultiralo je to N2 crvenom naljepnicom na jednom diejlu kompleksa te su iz sigurnosnih razloga obustavljeni radovi adaptacije i prilagodbe prostora Centra za ljevarstvo – SIMET, a što izravno utječe na implementaciju cjelokupnog 44 milijuna kuna vrijednog projekta kojeg fakultet financira iz europskih fondova 

 S nadležnim ministarstvima ispregovarana je dodatna financijska alokacija u svrhu hitne sanacije konstrukcijske obnove prostora obuhvaćenih projektom, a nastavak predviđenih infrastrukturnih radova Projekta Centar za ljevarstvo – SIMET bit će moguć tek po završetku obnove.

Temeljem provedenog postupka javne nabave potpisan je danas ugovor o nabavi radova hitne sanacije konstrukcije ukupne vrijednosti 2.213.490,63 HRK s PDV-om, radove će izvoditi tvrtka Gradnja iz Siska, a rok izvršenja radova je četiri mjeseca. Kompletni stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati će Trasa Adria iz Zagreba.

Infrastrukturni projekt Centar za ljevarstvo – SIMET Metalurški fakultet Sveučilišta u Zagrebu provodi u okviru Europskog fonda za regionalni razvoj Operativnog programa za koheziju i konkurentnost 2014—2020. Ukupni prihvatljivi troškovi projekta iznose 44.061.083,08 HRK koje Europska unija sufinancira u stopostotnom iznosu.

Fakultet osnivanjem Centra za ljevarstvo – SIMET želi ojačati kapacitete za istraživanje, razvoj i inovacije (IRI), kroz ulaganje u unapređenje postojeće istraživačke infrastrukture Metalurškog fakulteta te poboljšati kompetencije nastavnog osoblja i studenata te pozicionirati Fakultet i općenito metalurški sektor u smislu prepoznavanja i aktiviranja njegovog IRI potencijala.

>> VIDEO Obnova nakon potresa: Za gradnju jedne zamjenske obiteljske kuće pola milijuna kuna


 
Ključne riječi

Komentara 1

ZG
Zeljko Grabar
14:20 02.05.2022.

Pa sto ce nam metalurski fakultet kad nemamo te grane industrije. Mislim da bi tu ustanovu trebalo obnoviti za skolovanje buducih budala tipa predsjednika drzave i njegovih obozavalaca kojih barem u Sisku ima proporcionalno vise nego u ostalim krajevima lijepe nase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije