Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koalicijski sporazum

HDZ i HSP AS ipak zajedno: Evo kako su raspodijelili mjesta na listi za EP!

Potpisivanje sporazuma za EU izbore
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/7
22.03.2014.
u 10:40

Nakon silnih medijskih špekulacija hoće li do njega ikada doći, jutros je u Zagrebu na posljetku potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament između Karamarkova HDZ-a i HSP AS Ruže Tomašić, kojem su se priključili i HSS , Blok umirovljenici zajedno, Hrvatska demokršćanska stranka te Zagorska demokratska stranka.

Nakon silnih medijskih špekulacija hoće li do njega ikada doći, jutros je u Zagrebu naposljetku potpisan koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na izborima za Europski parlament između Karamarkova HDZ-a i HSP AS Ruže Tomašić, kojem su se priključili i HSS , Blok umirovljenici zajedno, Hrvatska demokršćanska stranka te Zagorska demokratska stranka. Ova je suradnja nazvana Domoljubnom koalicijom.

- Imamo formulu za pobjedu!Ova snaga nama je mora donijeti, ne samo zbog obrane tradicijskih vrijednosti u ovom društvu već i zbog diktature totalitarizma koja se ogleda u siromaštvu i gospodarskom razaranju zemlje u režiji Kukuriku koalicije. Naš prioritet je kvaliteta života u Hrvatskoj, otvaranje radnih mjesta i mjere koje će probuditi gospodarstvo. Posljednje dvije godine iz Hrvatske je iselilo 30.000 mladih, mi želimo spriječiti taj egzodus. Želimo bolji život za svakog vrijednog i poštenog građanina Hrvatske koji živi u članici Europske unije- kazao je Tomislav Karamarko.

Potom se novinarima obratila i Ruža Tomašić.

- Naša misija nije dopasti se strancima nego raditi za građane Republike Hrvatske i ne dopustiti drugima da odlučuju o sudbini hrvatskog čovjeka. Želimo dokazati da se hrvatska politika može voditi i pošteno- rekla je Tomašić.

Foto: Ilustracija/Marko Prpic/PIXSELL

(Foto: Marko Prpić/Pixsell)

Na pitanje novinara o medijskim nagađanjima hoće li do koalicije s Ružom Tomašić doći ili neće Tomislav Karamarko odgovorio je da su kalkulanti sada razočarani i da je ovo epilog uspješnih pregovora. Dodao je da je njegova opcija prošle godine i s manjim brojem partnera osvojila 6 mandata u Europarlamentu te da će ove godine taj uspjeh nastojati ponoviti pa i premašiti. Ruža Tomašić izjavila je da ju bog voli jer su joj prošle godine PR vodili drugi te dodala da ovo nije lista HDZ-a već koalicijska lista.

HDZ dobiva prva četiri mjesta na listi za Europski parlament. Peto mjesto dobiva HSS, šesto HSP dr. Ante Starčević, sedmo HDZ, osmo HSP dr. Ante Starčević, deveto i deseto HDZ, a jedanaesto Blok umirovljenici zajedno.

>> Josipović raspisao izbore: 'U kampanji ne bi trebali govoriti o ustašama i partizanima'

>> Karamarko o Ruži: Potrošili smo tu temu

Komentara 236

Avatar delminium
delminium
11:12 22.03.2014.

SDP će svakako izgubiti a tko će slaviti nije ni bitno, bitno je da avnoj odlazi u ropotarnicu povijesti

ST
stefj
11:11 22.03.2014.

Kod ovih izbora za EU parlament ima par bitnih stvari, prva i osnovna je koliko će ljudi uopće izaći na izbore. Što veća izlaznost, to rezultati mogu biti iznenađujući. HDZ-u je pitanje da li će im Hrvatski blok uspjeti uzeti koje mjesto. Za SDP je pitanje da li će im Holy uzeti mjesto, s time da je SDP napravio dobar potez pomirenjem s IDS-om. HDZ je, s druge strane, napravio dobar potez što se nije odrekao Ruže. No sumnjam da će HDZ doseći 6 mjesta kao prošle godine i 5 mjesta im visi, isto kao i SDP-u...

ĆA
ćaćaća
11:10 22.03.2014.

lijepo je vidjeti da se hrvati ujedinjuju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije