Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na birališta 25. 5.

Josipović raspisao izbore: 'U kampanji ne bi trebali govoriti o ustašama i partizanima'

Ivo Josipović
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/3
19.03.2014.
u 16:48

Danas bi se trebao sastati Glavni odbor SDP-a i napokon utvrditi listu kandidata Kukuriku koalicije za izbore u Europski parlament

Predsjednik Ivo Josipović raspisao je izbore za Europski parlament za 25. svibnja. Na tim izborima birat će se 11 hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu, a ne 12 kao što je bio prošle godine.

Josipović je danas u obraćanju pozvao građane da izađu na izbore i istaknuo kako je Hrvatska "nova članica Europske unije koja svoju sudbinu kreira u Republici Hrvatskoj, ali i u zajednici europskih naroda i država". – Volio bih da se kampanja koja slijedi fokusira upravo na poziciju Hrvatske u Europskoj uniji i mogućnosti koje nam ona donosi, a naravno i na perspektivu same Europske unije – kazao je Josipović i dodao da očekuje veću izlaznost nego na prošlim izborima.

– Moja je želja da se kampanja vodi oko europskih i razvojnih pitanja a ne o, kako smo to vidjeli u prvim izborima, o plaćama zastupnika i ustašama i partizanima – rekao je Josipović i dodao kako je za građane vrlo važno da se "kampanja vodi o onome o čemu će se odlučivati u Europskom parlamentu".

Danas bi se trebao sastati Glavni odbor SDP-a i napokon utvrditi listu kandidata Kukuriku koalicije za izbore u Europski parlament. Prema izvoru iz vrha SDP-a, šef njihove stranke, premijer Zoran Milanović, za nositelja liste predložit će Nevena Mimicu, kako se i prije govorilo, no vijest je da će na drugom mjestu na listi biti Biljana Borzan.

>> Milanović nezadovoljan Piculom jer je bliskiji sa Stierom nego sa SDP-om

Komentara 52

KR
kresimirn
17:04 19.03.2014.

ne bi trebali o ustasama i partizanima, ALI bi trebali : tko su bili i jesu ocevi i majke bivsih i sadasnjih drzavnika

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
19:07 19.03.2014.

Naravno da je to njegova "zelja" , Dobro znamo zašto bi on tako "volio" . Moj glas ne dobiva niko tko je protiv lustracije , Dosta je i nema milosti . Znam da danas, tako misli barem 70 % Hrvata . Pamtimo mi one "zmije" .

CA
Catalonia
16:58 19.03.2014.

Druze pravednice najbolje bi ipak bilo kad ti nebi apsolutno nista govorio i pricao!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije