Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOŠLA NA PROSVJED

Ugostiteljica: Nisam još ništa dobila od države. Ministarstvo: Dobila je 12.000 kn

Mirica Hermeščec
Foto: Mia Mitrović
1/3
03.02.2021.
u 11:57

– Samo molimo da nam daju da radimo, da zaradimo novac i plaće za sebe i svoje radnike da možemo platiti račune, sve pristojbe, da nam umanje PDV i da nas ne stavljaju uvijek u zadnji red – kaže nam Mirica Hermeščec, vlasnica kafića Plavi cvijet iz Sesveta

Na prosvjedu poduzetnika bila je i Mirica Hermeščec, vlasnica kafića Plavi cvijet iz Sesveta.

– Zatvorili su nas 27. prosinca i od tada nismo dobili nikakva primanja, nikakve naknade za zaposlenike, za račune, za bilo što. Financijska situacija nam je jako loša, samo molimo da nam daju da radimo, da zaradimo novac i plaće za sebe i svoje radnike da možemo platiti račune, sve pristojbe, da nam umanje PDV i da nas ne stavljaju uvijek u zadnji red – rekla nam je ova ugostiteljica.

 

– Prijavila sam se za sve mjere, no nismo još ništa dobili – istaknula je.

Na pitanje kako plaća svoje zaposlenike odgovara:

– Posuđujem novac da bih mogla zaposlenike platiti, dvoje njih i ja treća. Imam doma i obitelj.

Međutim, nakon što je ovaj tekst objavljen, javili su se iz Ministarstva rada u redakciju Večernjeg lista i kazali kako je ugostiteljici za prosinac isplaćeno 12.000 kuna naknade.

Mirica Hermeščec
1/28
Ključne riječi

Komentara 74

VK
vknez
12:57 03.02.2021.

Znači prosvjed je bio danas u 10 h, ovo je objavljeno par sati nakon prosvjeda, a novinar već ima informacije iz ministarstva? Koliko poznajem brzinu ministarstva takvi odgovori dolaze danima, a ne u roku dva sata, a i čini mi se da je i narušen GDPR zakon...

DU
Deleted user
13:43 03.02.2021.

Koliko znam uhićen je vlasnik teretane a Tušek koji je nudio mito je na slobodni a Dalička koja je zbog afere izbačena iz vlade dobila novu priliku u Podravci! Ponosan na Tuđmana!

BP
boris.poljak.39
12:09 03.02.2021.

Međutim, nakon što je ovaj tekst objavljen javili su se iz Ministarstva rada u redakciju Večernjeg lista i kazali kako je ugostiteljici za prosinac isplaćeno 12.000 kuna naknade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije